naslovnagdje se nalazimo kontakt

Kampanja „Živim život bez nasilja“

Objavljeno 30.03.2015.

U sklopu kampanje „Živim život bez nasilja“  koju su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i Ujedinjeni narodi u RH, provodi se preventivni program „Živim život bez nasilja“ kao projekt Ministarstva unutarnjih poslova i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u suradnji sa organizacijama civilnog društva. Preventivni program usmjeren je na sprječavanje nasilja prema ženama, nasilja u obitelji, nasilja među mladima te izgradnji kulture nenasilja i tolerancije. Namijenjen je učenicima VII. razreda osnovnih škola, te se održava po svim županijama RH. Za 2015. godinu izabrana je OŠ Janka Leskovara u Pregradi.


U sklopu navedenog preventivnog programa, u četvrtak 26.03.2015. u prostorijama OŠ Janka Leskovara provele su se prve dvije komponente programa; interaktivna radionica i umjetničko- edukativni program, dok je treća komponenta, Interaktivna "parlaonica", u pripremi. U trećoj komponenti će učenici koji su sudjelovali na prethodnim projektnim komponentama dati osobni osvrt i svoja razmišljanja na pitanja nenasilja, tolerancije i nediskriminacije.


U provedbi su sudjelovali učenici svih 7. razreda OŠ Janka Leskovara i koordinatori u provedbi programa za područje Krapinsko- zagorske županije; Ljubica Gorički, voditeljica županijskog stručnog vijeća voditelja školskih preventivnih programa u osnovnim školama, Andreja Jurić, policijska službenica za prevenciju PU krapinsko- zagorske županije., a pozvani su bili i učenici sedmih razreda OŠ Đure Prejca,iz Desinića i učenici sedmih razreda OŠ Viktora Kovačića iz Hum na Sutli.


U sklopu programa održana je i press konferencija na kojoj su svoju podršku programu iskazali dožupanica Krapinsko- zagorske županije Jasna Petek i gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj.


Prilog: slike

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
  • Objavljeno: 30.03.2015.
  • Datoteka: tzu1.jpg
  • Velicina: 53 kB
Adobe PDF
  • Objavljeno: 30.03.2015.
  • Datoteka: tzu2.jpg
  • Velicina: 72 kB
Adobe PDF
  • Objavljeno: 30.03.2015.
  • Datoteka: tzu3.jpg
  • Velicina: 50 kB


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
3353