naslovnagdje se nalazimo kontakt

Prvi volonterski servis na području Krapinsko-zagorske županije „VolontirAJMO"

Objavljeno 25.02.2015.

Poštovani/e, zadovoljstvo nam je predstaviti Vam prvi volonterski servis na području Krapinsko-zagorske županije „VolontirAJMO".


Vizija volonterskog servisa je društveni razvoj te razvoj civilnoga društva u Krapinsko – zagorskoj županiji njegovanjem volonterstva.


Misija volonterskog servisa je promicanje volonterstva i volonterskih aktivnosti, jačanje kapaciteta volontera/ki i organizatora volontiranja, poticanje međusektorske suradnje, društvene solidarnosti, te širenje svijesti o volontiranju kao vrijednom iskustvu dobivanja i prijenosa znanja i vještina.


U okviru volonterskog servisa stvara se baza podataka potencijalnih i postojećih volontera/ki te organizatora volontiranja. Potencijalni i postojeći volonteri/ke kao i organizatori volontiranja mogu se online registracijom putem web aplikacije registrirati u bazu kao potencijalni volonteri/ke te potencijalni organizatori volontiranja. Web aplikaciji može se direktno pristupiti preko web adrese volontirajmo.zagor.info ili putem službene stranice Mreže udruga Zagor www.zagor.info klikom na link VolontirAJMO. Svi zainteresirani volonteri/ke i organizatori volontiranja koji nisu u mogućnosti izvršiti registraciju online putem mogu se obratiti u ured Mreže udruga Zagor i pismenim putem izvršiti prijavu.


Volonterski servis omogućit će efikasniju i bolju povezanost volontera/ki s organizatorima volontiranja, te sustavno i kontinuirano prikupljanje podataka i profiliranje volontera/ki i organizatora volontiranja. Koristeći volonterski servis volonteri/ke moći će saznati gdje mogu volontirati, a samim time moći će iskoristiti svoj volonterski potencijal. S druge strane, organizatori volontiranja moći će prijaviti svoje volonterske aktivnosti te pronaći volontere/ke koji će na istima i volontirati. Kroz aktivnosti volonterskog servisa organizatori volontiranja informirat će se o načinima ophođenja s volonterima/kama, pravima i obvezama koje imaju, te mogućnostima vrednovanja volontiranja i priznavanja kompetencija stečenim volontiranjem.


Volonterski servis nastao je u okviru projekta „VolontirAJMO“ kojem je nositeljica Mreža udruga Zagor a partnerske organizacije na projektu su Grad Zabok, „STUB-KLUB“ Klub mladih Donja Stubica, Krapinsko-zagorska županija i Udruga mladih Feniks. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih u iznosu od 80.000,00 kuna, a provodi se na području Krapinsko-zagorske županije do 31.07.2015. godine.


Volonterski servis i aktivnosti unutar servisa nastavit će sa radom i po završetku projekta, a svi zainteresirani moći će nas posjetiti i u prostorima Mreže udruga Zagor unutar kojih je smješten i sam volonterski servis. Pozivamo sve zainteresirane organizacije koje se žele uključiti u daljnji razvoj volonterstva na području županije da nam se jave.


Informacije o projektu i volonterskom servisu možete dobiti:


Mreža udruga Zagor


049.222.635


www.zagor.info, volontirajmo@zagor.info


Voditeljica projekta: Nikolina Krušelj


Mob: 098.197.99.36

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716