naslovnagdje se nalazimo kontakt

Obavijest zimske službe

Objavljeno 03.02.2015.

Obavještavamo građane kako je zimska služba grada Pregrade stavljena u stanje pripravnosti, s obzirom na najavljene nove snježne oborine, te će se zimsko čišćenje i održavanje prometnica provoditi prema prioritetima utvrđenim operativnim planom zimskog održavanja prometnica. Sukladno navedenome, gradske prometnice podijeljene su u tri grupe:


   • u prvoj grupi centar grada i prilazi važnim objektima poput Doma zdravlja, policije, škole, vrtić i drugi objekti od društvene važnosti - Trg Gospe Kunagorske (parkiralište), parkirališta uz crkvu (s obje strane), ulica Josipa Karla Tuškana, Obrtnička ulica, ulica Josipa Kolara, Prolaz Matice Hrvatske, ulica Stjepana Škreblina, ulica Dragutina Kunovića, ulica Augusta Cesarca te odvojak prema Domu zdravlja, parkiralište i ulaz za Hitna kola uskim ulazom iz gornjeg prilaza prema glavnom ulazu u objekt;

  • u ceste druge grupe spadaju sve ostale lokalne ceste po mjesnim odborima koje su asfaltirane; 

  • treća grupa se odnosi na makadamske ceste po mjesnim odborima.


 


Osnovni kriterij intervencije je visina snijega na cesti, pa se tako za ceste prve i druge grupe intervenira kod visine snijega 10 cm, a treće grupe 15 cm i ukoliko je promet moguć s vozilima koja imaju zimsku opremu. Planom je određeno da se radovi na osiguranju prohodnosti moraju dovršiti u roku od pet sati u nizinskom odnosno osam sati u brdskom (planinskom) području, računajući od trenutka prestanka padalina, a na ostalim lokalnim cestama prohodnost se mora osigurati najkasnije u roku dvadeset četiri sata od trenutka prestanka padalina. 


Ovim putem ukazujemo građanima na prioritete i molimo ih za razumijevanje i strpljenje prilikom čišćenja cesta, posebno ako padaline budu obilne kao što prognoze najavljuju. 

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5997