naslovnagdje se nalazimo kontakt

Grad Pregrada najtransparentniji u Krapinsko-zagorskoj županiji i 36. po transparentnosti u RH - rezultati istraživanja GONG-a i Udruge Gradova

Objavljeno 14.11.2014.

Treći put zaredom GONG i Udruga Gradova proveli su istraživanje transparentnosti i odgovornosti tijela lokalne i regionalne samouprave u Republici Hrvatskoj – LOTUS. Cilj istraživanja bio je analizirati procedure i dobre prakse transparentnosti i odgovornosti u upravljanju gradovima i općinama, u kvaliteti suradnje s organizacijama civilnog društva te u funkcioniranju mjesne samouprave za sve jedinice lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj.


Prema provedenom istraživanju Grad Pregrada je ocijenjen kao transparentan grad sa ukupnom ocjenom 6,76 te se nalazi na 36. mjestu u odnosu na sve jedinice lokalne (regionalne) samouprave u Republici Hrvatskoj kojih ukupno ima 365. Tim je rezultatom Grad Pregrada ujedno i najtransparentnija jedinica lokalne samouprave u Krapinsko-zagorskoj županiji. Prilikom posljednjeg istraživanja koje je provedeno 2012. godine Grad Pregrada bio je na 280. mjestu prema transparentnosti. Tako je Pregrada u posljednje dvije godine na ljestvici transparentnosti napredovala za čak 244 mjesta što smatramo izuzetnim uspjehom. 


Rezultate istraživanja možete vidjeti na http://lotus.gong.hr/data/LOTUS-2014-Rang-lista.pdf 

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839