naslovnagdje se nalazimo kontakt

Konstituirano Gradsko vijeće grada Pregrade

Objavljeno 10.06.2009.
Konstituirajuća sjednica novog Gradskog vijeća grada Pregrade održana je jučer (utorak, 09. lipanj 2009. godine) s početkom u 19,00 sati u gradskoj vijećnici.
Sjednicu je sazvala i njome predsjedala, do izvješća Mandatne komisije i verifikacije mandata vijećnika, gđa. Đurđa Barić Dakić, predstojnica Državne uprave KZŽ, sukladno Zakonu o izboru članova predstavničkih tijela jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Sjednica je započela mirno. Sukladno međustranačkom dogovoru imenovana je mandatna komisija u sastavu Josip Krušlin (SDP), predsjednik, Stjepan Novačko (HDZ) i Stjepan Horvat (HSS), članovi. Nakon toga predsjednik komisije dao je izvješće o provedenim izborima i osvojenim mandatima te izboru gradonačelnice i njenog zamjenika, nakon čega su verificirani vijećnički mandati.
Vođenje sjednice tada je preuzeo najstariji vijećnik gosp. Nikola Pasariček (HSU). Nakon toga imenovan je Odbor za izbor i imenovanje u sastavu Darko Hrestak (HSS), predsjednik, Davor Antolić (HDZ), Nikola Pasariček (HSU), Stjepan Hršak (A-HSS) i Marko Vešligaj (SDP), članovi.
Tada je na red došlo imenovanje predsjednika Gradskog vijeća i dogodio se obrat. Iako je postojao međustranački dogovor o kandidatima za komisije, odbore te predsjednika i dva potpredsjednika vijeća, oporba je odlučila ne dati svoje glasove (ne podržati) kandidata HDZ-a gosp. Stjepana Hajdinjaka za predsjednika Gradskog vijeća.
Po njegovu izboru, Koalicija pozicije (HDZ, HSS, HNS, HSU i ZDS) zatražila je 10 minuta pauze za konzultacije. Po njihovu povratku nastavljena je sjednica i pet vijećnika (1/3 članova Vijeća) dalo je potpisani prijedlog za potpredsjednike Gradskog vijeća Nikolu Pasaričeka (HSU) i Stjepana Horvata (HSS), na što je oporba (SDP, ZS, A-HSS) reagirala zatraživši sada ona 10 minuta pauze za konzultacije. Nakon što su se vratili, pokušali su opravdati svoje nepodržavanje prijedloga pozicije za predsjednika činjenicom da su oporba, zahtijevajući da pozicija podrži njihove kandidate prema međustranačkom dogovoru.
Međutim, vladajuća Koalicija se smatrala izigranom i nastavila je imenovanja prema svojim prijedlozima, bez članova opozicije. Nakon izbora oba potpredsjednika opozicija je napustila vijećnicu, a sjednica je mirno nastavljena.
Nakon toga imenovani su Odbor za Statut i Poslovnik (Dr. Mirjana Krištić (HDZ), predsjednica, Krunoslav Jazbec (HSS), Josipa Hustić (HNS), Franjo Bele (ZDS) i Zdravko Vinković (HDZ), članovi) i Odbor za Proračun i financije (Vjekoslav Gorup (HNS), predsjednik, Vesna Hohnjec (HSS), Irena Krsnik (HDZ), Zlatko Kantoci (HDZ) i Darko Javorić (HSS), članovi).
Na kraju vijećnicima i nazočnima obratio se novi predsjednik Gradskog vijeća gosp. Stjepan Hajdinjak, zahvalio se na izboru, poželio plodan i kvalitetan rad u mandatu na dobrobit svih građana grada Pregrade. Pozdravio je nazočnu gradonačelnicu mr.sc. Vilmicu Kapac i njenog zamjenika gosp. Marijana Hohnjeca i čestitao im na izboru.
Tada se gradonačelnica obratila vijećnicima i čestitala im na izboru. Konstatirala je da grad ima dosta projekata, da nikada nisu ni prekinuti i da nas čeka puno, puno posla.

Novi sastav Gradskog vijeća može se vidjeti i preuzeti u privitku ovog teksta u pdf formatu.
 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5904