naslovnagdje se nalazimo kontakt

Prošao prvi vikend Branja Grojzdja

Objavljeno 22.09.2014.

Prošli petak u gradu Pregradi počela je 44. po redu manifestacija Branje grojzdja. Ovogodišnje  Branje grojzdja započelo je konferencijsko – edukativnom manifestacijom Poslovni uzlet. Oko tristotinjak prijavljenih sudionika, gospodarstvenika, poduzetnika sudjelovalo je u 12 različitih edukacijskih seminara. Isti dan održao se i Sajam vinogradarstva i vinarstva na kojem su izlagači predstavili raznu opremu i strojeve koji se koriste u vinogradarstvu. Poslovni uzlet i sajam posjetili su i ministar poduzetništva i obrta, gospodin Gordan Maras, koji je u pratnji gradonačelnika Marka Vešligaja i u pratnji predstavnika grada Pregrade obišao Dom obrtnika u Pregradi, te posjetio i upoznao se načinom poslovanja tvrtke Alati Stuhne. Sajam vinogradarstva i vinarstva upotpunili su vinari predavanjem o vinogradarstvu koje se održalo u Gradskoj vijećnici u petak navečer. Prvi dan manifestacije završio je veselim nastupom Žige i bandista u šatoru PZ Pregračanke. 


Subotnji program započeo je u znaku vina, odnosno predavanjem sommeliera Maria Meštrovića u Gradskoj kavani. Sommelier sa diplomom Hrvatskog sommelier kluba, predavač u edukaciji Hrvatskog sommelier kluba, povjerenik za Zagreb, ocjenjivač na međunarodnim ocjenjivanjima pod pokroviteljstvom OIV-a i prvak kontinentalne Hrvatske sommeliera samo je dio životopisa gospodina Maria Meštrovića. Posjetitelji su mogli naučiti kakvu čašu izabrati uz pojedino vino, kako to vino servirati te kako ispravno degustirati vina. Sposobnost degustiranja jedna je od najvažnijih sommelierovih vrlina jer jedino ako razumije prepoznati i ocijeniti svaku organoleptičku karakteristiku pojedinog vina može odrediti odnos cijene i kvalitete i prilagoditi ga uz pojedina jela. Degustiralo se Vuglec pjenušac, zlatnom medaljom nagrađenu graševinu Zdolc te Cvek cabernet sauvignon. 


U šatoru Pregračanke odvijao se sportsko-zabavni program, zumba klub iz Pregrade sa voditeljicom Marijanom Maček organizirao je zumba party na kojem su gostovale članice drugih klubova iz Zagorja, Zagreba i Rijeke. Vrlo vesela atmosfera dodatno se nastavila uz dječji disco koji je potrajao do kasnih večernjih sati. 


Nedjelja je već po uobičajenom obrascu manfiestacije bila rezervirana za kulturu, u goste nam je došao AKUD Gornje Jesenje s predstavom "Više sreće drugi put". Predstava je rad cjelokupne ekipe prema tekstu Štefice Fanjek, a karakterizira je kolektivna igra i puno dobrih uloga. Na Smotri dramskih amatere KZŽ njihova predstva je dobila priznanje za najbolju režiju, glumica Gordana Maligec je dobitnica priznanja za najbolju sporednu žensku ulogu. Šator Pregračanke bio je popunjen do posljednjeg mjesta, a predstavu nije omeo ni glasni pljusak i grmljavina.


U nastavku programa manifestacije u ponedjeljak možete u 19 sati u Gradskoj vijećnici prisustvovati koncertu Glazbene škole, a u 20 sati u Gradskoj knjižnici otvara se izložba slika Jelene Mrkus. Izložba će spojiti Zagorje i Dalmaciju, kako slikama, tako i pjesmom pregradske Klape Kmeti.


Prilog: slike prvih dana Branja grojzdja
 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
 • Objavljeno: 22.09.2014.
 • Datoteka: zmi1...jpg
 • Velicina: 72 kB
Adobe PDF
 • Objavljeno: 22.09.2014.
 • Datoteka: zmi3...jpg
 • Velicina: 120 kB
Adobe PDF
 • Objavljeno: 22.09.2014.
 • Datoteka: zmi4...jpg
 • Velicina: 107 kB
Adobe PDF
 • Objavljeno: 22.09.2014.
 • Datoteka: zmi5...jpg
 • Velicina: 79 kB
Adobe PDF
 • Objavljeno: 22.09.2014.
 • Datoteka: zmi6...jpg
 • Velicina: 88 kB


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1840