naslovnagdje se nalazimo kontakt

Krapinsko zagorska županija: sufinanciranje troškova nabave udžbenika za učenike OŠ i SŠ

Objavljeno 23.07.2014.

Krapinsko – zagorska županija petu godinu zaredom osigurava sredstva za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola, sukladno Odluci o uvjetima i postupku ostvarivanja prava iz programa socijalne skrbi ("Službeni glasnik Krapinsko – zagorske županije", broj: 15/14), a za ovu godinu u županijskom proračunu osigurano je 250.000,00 kn za ovu namjenu.
Prema navedenoj Odluci, pravo na jednokratnu novčanu pomoć za sufinanciranje troškova nabave udžbenika i drugih nastavnih sredstava za učenike osnovnih i srednjih škola može ostvariti:
jednoroditeljska obitelji s jednim ili dvoje djece na redovitom školovanju u iznosu od 500,00 kuna,
obitelji s troje djece na redovitom školovanju u iznosu od 750,00 kuna,
obitelji sa četvero ili više djece na redovitom školovanju u iznosu od 1.000,00 kuna,
pod uvjetom da ukupni prosječni mjesečni prihod kućanstva, isplaćen u posljednja tri mjeseca koja prethode mjesecu u kojem je podnesen zahtjev, ne prelazi slijedeći iznos:
1.200,00 kn za jednočlano kućanstvo,
1.800,00 kn za dvočlano kućanstvo,
2.400,00 kn za tročlano kućanstvo,
3.200,00 kn za četveročlano kućanstvo,
4.000,00 kn za peteročlano kućanstvo,
a za svakog daljnjeg člana iznos prihoda kućanstvo povećava se za 700,00 kn.


Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se na obrascu, osobno u Upravnom odjelu za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade ili poštom na adresu:  Krapinsko-zagorska županija, Magistratska 1, 49 000 Krapina. Uz zahtjev se predaje Izjava o zajedničkom kućanstvu i ostala potrebna dokumentacija kojom se dokazuju činjenice bitne za ostvarivanje prava (potvrde o prihodima, potvrde o redovitom školovanju, dokaze da je obitelj jednoroditeljska i dr.).


Zahtjevi se zaprimaju do 31. listopada 2014. god. Obrasci Zahtjeva i Izjave o zajedničkom kućanstvu mogu se, osim u Upravom odjelu, podići i u svim osnovnim i srednjim školama na području Županije, jedinicama lokalne samouprave, centrima za socijalnu skrb, te preuzeti izravno na stranicama Županije na http://www.kzz.hr/sufinanciranje-nabave-udzbenika-2014


U vezi eventualnih upita, možete se obratiti osobno u Upravni odjel, telefonom na broj: 329-078 ili elektronskom poštom na adresu: martina.gregurovic@kzz.hr
Također, pojedine jedinice lokalne samouprave pod različitim uvjetima i u različitim iznosima osiguravaju pomoći za nabavu udžbenika, pa Županija upućuje roditelje da se radi eventualnog ostvarivanja prava obrate i općini, odnosno gradu, na području kojeg imaju prebivalište.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5934