naslovnagdje se nalazimo kontakt

Blagoslovljen križ podignut u spomen braniteljima Domovinskog rata

Objavljeno 16.05.2009.
Jučer je pred mnoštvom građana, branitelja Domovinskog rata, roditeljima i rodbinom poginulih branitelja s područja grada Pregrade vlč. Vinko Gregur blagoslovio velebni šestmetarski križ podignut na istočnoj strani gradskog groblja u Pregradi.
Križ je dao izgraditi grad Pregrada. Podignut je u spomen na sve poginule branitelje Domovinskog rata od 1991. do 1995. godine.
Vijenac s likom hrvatskog grba ispod križa položili su i zapalili svijeće pregradska gradonačelnica mr.sc. Vilmica Kapac i član Gradskog poglavarstva Marijan Hohnjec. U kratkom govoru gradonačelnica je naglasila da „svaki čovjek u svom životu nosi neki križ, ali ništa zemaljsko nije vječno, no sve zemaljsko može postati slika vječnoga“ citirajući tako Gertrud von Le Fort. „Sjećajući se života umrlih, palimo svijeće kako bismo izrazili dušama zahvalnost i poštovanje za sve ono što su činili u svom životu, kako bismo sa simbolom svjetla pokazali da su ostavili trag po kojem sada mi hodamo, čiji smjer poštujemo, a zahvaljujući čijim djelima postojimo“.
Grad Pregrada podigao je ovaj križ kao mjesto gdje će svaki dobronamjernik, svaki građanin moći zapaliti svijeću u spomen na duše koje su prošle kroz smrt u vječnost.
 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5961