naslovnagdje se nalazimo kontakt

Prezentacija projekta DV „Naša radost“ u Zagrebu

Objavljeno 22.05.2014.

Na državnoj Smotri projekata iz građanskog odgoja ostvarenima u ustanovama ranog i predškolskog odgoja na području RH, održanoj 19.5.2014. godine u Velikoj dvorani MZOŠ-a u Zagrebu, prezentiran je projekt dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada, pod nazivom „Ti i ja, zajedno – Jaz in ti, skupaj“. 


Riječ je o projektu prekogranične suradnje pregradskih mališana sa djecom iz Rogaške Slatine, u kojem su kroz suradnju vrtićki timovi iz odgojnih skupina „Loptice“ i „Zvjezdice“ stekli prijateljstva, prihvatili multikulturalnost, naučili kako postati dobar domaćin i gost, te dobar građanin. Na ovogodišnjoj Smotri, od ukupno 132 prezentirana projekta na regionalnim smotrama (na kojima je sudjelovalo 709 sudionika) održanima u Vinkovcima, Bjelovaru, Donjoj Stubici, Zaprešiću, Rijeci, Zagrebu, Zadru i Dubrovniku, odabrano je 9 projekata  koji su predstavljeni u kategoriji izlaganja  i 10 u kategoriji plakata. Nakon ocjene izvrstan na regionalnoj smotri, projekt „Ti i ja zajedno“ predstavljen je u kategoriji prezentacije (izlaganja) i to među devet najboljih u RH. Pred  prosudbenim vijećem u kojem su bile: prof. dr.sc. Dubravka Maleš, doc.dr.sc Ivanka Stričević, Mirjana Milanović, prof., Nada Gudek, odgojitelj savjetnik i mr.sc. Andreja Silić, projekt su prezentirale i odgovarale na pitanja odgojiteljica Natalija Vrhovski i ravnateljica (i odgojiteljica) Gordana Krizmanić, prof.


Prema riječima više savjetnice A. Silić ovi projekti su „..rezultat i pokazatelj sustavnog rada na razvijanju kompetencija u području demokratskog građanstva…“ a pregradski vrtić se može pohvaliti sa tri godine uzastopnog predstavljanja u krugu najboljih na državnoj razini.


Veselje postignutim zajedničkim rezultatom pregradski mališani će podijeliti sa svojim prijateljima iz Otroškega vrteca „Izvir“ i enote „Potoček“ u srijedu, 28.5.2014., kada vrtićki mališani idu na izlet u Rogašku Slatinu i Olimje. 


Veliki pljesak i pohvale nakon prezentacije pokazatelj su da pregradski vrtić ima kvalitetan tim odgojitelja i izvrsnu suradnju s roditeljima, Osnivačem i širom društvenom zajednicom, što je preduvjet za stvaranje okruženja u kojem djeca mogu maksimalno razviti svoja znanja, vještine i pozitivnu sliku o sebi.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1936