naslovnagdje se nalazimo kontakt

Vrhunac proslave Dana grada

Objavljeno 20.04.2009.
Trećeg dana programa proslave Dana grada Pregrade dogodio se vrhunac slavlja – blagoslov kipa Majke Božje, otvaranje Trga Gospe Kunagorske i koncelebrirana Sv. Misa predvođena od uzoritog gospodina, zagrebačkog nadbiskupa Josipa kardinala Bozanića.
Program je obogatilo veliko mnoštvo vjernika i uzvanika; puna crkva Uznesenja BDM i dobrano popunjen plato Trga Gospe Kunagorske, mladež obučena u narodno ruho te domaće kuburaške postrojbe i njihovi gosti (postrojbe) iz cijele Hrvatske (Dubrovnika, Našica, Turopolja, Čakovca, Varaždina, Karlovca...).
Nadahnutom propovijedi kardinal Bozanić je, razgalivši srca i duše nazočnih, blagoslovio kip Majke Božje s djetetom u naručju, izrađenim 1888. godine i u ožujku postavljenim u park na trgu, svečano otvorio Trg Gospe Kunagorske.
 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF
  • Objavljeno: 20.04.2009.
  • Datoteka: Sv.Misa.jpg
  • Velicina: 493 kB
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1809