naslovnagdje se nalazimo kontakt

Čestitka povodom Dana Europe

Objavljeno 09.05.2014.

Poštovani,


9. svibnja svake godine obilježavamo Dan Europe, a njegova povijest seže u 1950. godinu. Naime, 9. svibnja 1950. Robert Schuman, tadašnji ministar vanjskih poslova Francuske, predstavio je svoj prijedlog formiranja Europske zajednice za ugljen i čelik. Ovaj prijedlog, poznatiji kao “Schumanova deklaracija”, smatra se početkom formiranja onoga što je danas poznato kao Europska unija. Vijeće Europske unije je u Milanu 1985. godine donijelo odluku kojom se 9. svibanj svaku godinu obilježava kao ”Dan Europe“. 


Ponosni smo što je Republika Hrvatska postala dio te Europe, te što i sama doprinosi upotpunjenju svih sadržaja i vrijednosti Europske unije, a obilježavajući Dan Europe izražavamo opredijeljenost obitelji europskih naroda kojoj smo oduvijek pripadali.


U povodu 9. svibnja, Dana Europe i svega što Europska unija predstavlja na političkom, gospodarskom i društvenom planu, upućujemo svim građankama i građanima Grada Pregrade iskrene čestitke!

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1932