naslovnagdje se nalazimo kontakt

Ured za udruge – obavijest udrugama: provedba programa Europa za građane u RH

Objavljeno 07.05.2014.

Ured za udruge, koji djeluje kao Nacionalna kontakt točka za program Europa za građane za programsko razdoblje 2014.-2020., obavještava jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacije civilnog društva i ostale korisnike Programa kako su prvi rokovi za prijavu projektnih prijedloga u sklopu ovog programa 4. lipnja i 1. rujna 2014. godine, a detaljne informacije su dostupne na internetskim stranicama Ureda za udruge. Također, u pripremi su i radionice za potencijalne prijavitelje, o čemu će Ured pravovremeno objaviti obavijesti.


Prijavitelji će se u 2014. moći prijaviti na 2 programske cjeline: 
  • Cjelina 1. - Europsko sjećanje

  • Cjelina 2. - Demokratski angažman i građansko sudjelovanje, a više o programu i programskim cjelinama za 2014. na: EUROPA ZA GRAĐANE


Program Europa za građane jedan je od programa Europske unije koji predstavljaju integrirani niz aktivnosti koje Unija usvaja s ciljem promicanja suradnje među zemljama sudionicama Programa u različitim područjima vezanima zajedničkim politikama. Programi Europske unije prvenstveno su namijenjeni zemljama članicama EU, no otvoreni su i za zemlje koje su u procesu pristupanja za članstvo u Uniji. 


Svrha Programa Europa za građane jest poticati razvoj aktivnog europskog građanstva davanjem financijskih potpora organizacijama koje rade na osnaživanju osjećaja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji kroz umrežavanje i razmjenu znanja, iskustava, tradicija i vizija napretka. Programom se također nastoji osnaživati interkulturalni dijalog na europskoj razini povezivanjem građana i poticanjem suradnje organizacija civilnoga društva diljem zemalja članica Programa. 


Ukupan proračun Programa za razdoblje 2007.-2013. iznosio je 215 milijuna eura. Predviđena sredstva za programsko razdoblje 2014.-2020. iznose 186,5 milijuna eura. Tijekom programskog razdoblja 2007.-2013. korisnici projekata u RH proveli su projekte ukupne vrijednosti 2.623.262,95 eura, a u privitku se nalazi letak o korisnicima i utrošenim sredstvima u sklopu ovog programa tijekom programskog razdoblja 2007.-2013.


Više o programu: Europe for citizens (EACEA), Ured za udruge RH

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716