naslovnagdje se nalazimo kontakt

Program proslave Dana grada

Objavljeno 17.04.2009.
Pregračani slave svoj Dan grada svake godine na Bijelu nedjelju. Ove godine Bijela nedjelja je 19. travnja. Program proslave odvija se kroz tri dana od 17. do 19. travnja (od petka do nedjelje).
Prvi dan je iza nas. Program je započeo izložbom umjetničkih fotografija na temu "Pregrada - moj grad".
Program se nastavlja u subotu s početkom od 9,00 sati postrojavanjem ešalona vatrogasaca ispred upravne zgrade grada i davanjem prijavka izaslaniku glavnog pokrovitelja proslave 120. godišnjice DVD-a Pregrada predsjednika Hrvatskog sabora gospodinu Ivanu Jarnjaku, potpredsjedniku Hrvatskog sabora, počasnom građaninu grada Pregrade. Nakon prijavka gosp. Jarnjak predaje zastavu s lentom zapovjedniku DVD-a i ključeve vozila.
Nakon ovog dijela program se nastavlja svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarstva u Gradskoj vijećnici, na kojoj će biti podijeljena javna priznanja zaslužnim građanima.
Program će biti obogaćen nastupom učenika Glazbene škole Pregrada.
Završni čin ove proslave odvija se u nedjelju s početkom u 11,00 sati koncelebriranom Sv. Misom u crkvi BDM koju predvodi uzoriti gospodin, zagrebački nadbiskup Josip kardinal Bozanić, koji će prije toga blagosloviti Kip Majke Božje s Isusom u naručju (kip Gospe Kunagorske) koji je postavljen u parku na trgu te tim činom svečano otvoriti novouređeni Trg Gospe Kunagorske.
 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5933