naslovnagdje se nalazimo kontakt

Najava: Okrugli stol „Europske mogućnosti za ruralna područja: rodna perspektiva“

Objavljeno 24.04.2014.

U svrhu promicanja rodno osviještenih lokalnih politika te razmjene dobrih praksi u kreiranju lokalnih razvojnih strategija u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije CESI 29. travnja 2014. godine organizira okrugli stol u Pregradi (Gradska vijećnica) s početkom u 18 sati.


CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje u suradnji s Udrugom K-zona, Radijem Kaj i Udrugom žena HERA u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko – križevačkoj županiji provodi projekt Europske mogućnosti za ruralne žene. Cilj projekta je informirati žene iz ruralnih područja o mogućnostima koje donosi članstvo u Europskoj uniji te osvijestiti njihov doprinos EU.


U ovom trenutku brojne općine, gradovi i županije su u procesu izrade strateških planova koji će predstavljati osnovu za povlačenje sredstava iz Europskih fondova. U tom procesu planiranja budućeg razvoja od velike je važnosti uključivanje rodne perspektive odnosno interesa i potreba žena u razvojne planove i strateške dokumente. Žene koje žive u ruralnim područjima često su u višestruko lošijem položaju zbog ekonomske ovisnosti, slabe prometne povezanosti i nedostatka obrazovnih šansi kao i prilika za zapošljavanje. Rodna osviještenost ruralnog sektora je ključna strategija Europske unije ne samo za potrebe promicanja jednakosti muškaraca i žena nego i za ekonomski razvoj i održivost ruralnog područja.


Na okruglom stolu sudjeluju:


Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova


Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije


Marko Vešligaj, gradonačelnik Grada Pregrade


Sanja Cesar, voditeljica programa u CESI – Centru za edukaciju, savjetovanje i istraživanje


Helena Matuša, zamjenica direktorice, ZARA


Ivana Radanović, Mreža udruga Zagor


Predstavnik/ca, tbc, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije


Moderatorica okruglog stola: Tajana Broz, CESI i Povjerenstvo za ravnopravnost spolova KZŽ


Više o projektu: http://www.cesi.hr/hr/europske-mogucnosti-za-ruralne-zene/

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839