naslovnagdje se nalazimo kontakt

Održan zajednički sastanak Odbora za gospodarstvo i Odbora za društvene djelatnosti

Objavljeno 29.10.2013.

Odbor za gospodarstvo i Odbor za društvene djelatnosti održali su 18.10.2013. zajednički (2 radni) sastanak sa slijedećim temama : 


1. izrada Plana lokalnog ekonomskog razvoja


2. izrada brošure sa tehničkim podacima o infrastrukturi u poslovnoj zoni


3. prijedlozi o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu


4. razmjena informacija, izvješće o aktivnostima u Gradu


Izrada plana lokalnog ekonomskog razvoja (LER) započet će u petak, 8.11.2013., pod vodstvom prof. Vladimira Čavraka (Ekonomski fakultet) i njegovog tima, te uz sudjelovanje 30-tak građana Pregrade iz poslovnog, javnog i civilnog sektora. Aktivnosti uz izradu plana provest će se u pet modula kroz isto toliko aktivnih radionica, sa ciljem dovršetka plana do 5. mjeseca 2014.  


Brošura sa tehničkim podacima o poslovnoj zoni i postojećim djelatnostima na području Grada Pregrade osnovna je informacija za investitore o potencijalima našeg kraja. Stoga će se prikupiti aktualne i vjerodostojne informacije o poslovnoj zoni, postojećoj i planiranoj infrastrukturi, te postojećim poslovnim resursima i otisnuti brošura s tim podacima. Aktivnosti prikupljanja informacija za brošuru bit će sukladne aktivnostima izrade plana LER-a; stoga je rok za izradu brošure 2. mjesec 2014.


Nakon kraće rasprave odbori su dogovorili prijedlog nove odluke o komunalnoj naknadi i komunalnom doprinosu, koju će u pismenom obliku dostaviti Gradonačelniku.


Zamjenik gradonačelnika Ivan Škrinjar izvijestio je članove oba odbora o trenutnim aktivnostima i daljnjim planovima koje provodi gradska uprava u vezi poboljšanja komunikacije i suradnje sa gospodarstvenicima, te šire društvene zajednice.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
493