naslovnagdje se nalazimo kontakt

Nastava prve godine fizioterapije opet u Pregradi

Objavljeno 10.10.2013.

Gradonačelnik Marko Vešligaj dogovorio je s dekanicom Veleučilišta u Vukovaru gđom. Gordanom Bujišić za studente koji su upisali prvu godinu stručnog studija fizioterapije u akademskoj godini 2013./14. na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, održavanje dijela nastave na Dislociranom studiju u Pregradi. Ovim se udovoljilo velikom broju zahtjeva roditelja i studenata s područja Grada Pregrade i Krapinsko-zagorske županije koji prvu godinu studija pohađaju u Vukovaru. U tom smislu Grad će osigurati financijska sredstva za dolazak nastavnika koji će izvoditi predavanje prvoj i trećoj godini.
Naime, Dislocirani stručni studij fizioterapije u Pregradi počeo je s radom akademske 2008./09. godine. Partnerski odnosi Veleučilišta i Grada Pregrade utvrđeni su Ugovorom o suradnji na realizaciji dislociranog stručnog studija fizioterapije u Pregradi od 25. veljače 2010. godine, a predviđa suradnju na neograničeno vrijeme, odnosno do osnivanja samostalne ustanove za izvođenje stručnog studija Fizioterapije u Pregradi.
Temeljem navedenog Ugovora, Veleučilište  izvodi nastavu na Dislociranom studiju prema istom nastavnom planu i programu kao i u svom sjedištu.
Grad Pregrada je, uz suglasnost Krapinsko-zagorske županije, učinio sve kako bi Dislocirani stručni studij imao adekvatne uvjete za rad – osigurava  prostor i opremu za provedbu teorijskog dijela nastave i kabinetskih vježbi u Srednjoj školi Pregrada, dok se klinička praksa realizira u četiri nastavne baze za izvođenje nastave, a osigurava  i smještaj nastavnika koji iz Vukovara i Osijeka održavaju nastavu na Dislociranom studiju.
Prethodne i ove akademske godine nije ishođena dopusnica i nisu upisani studenti na prvu godinu Dislociranog studija u Pregradi. Stoga je i napravljen dogovor da se omogući upisanim studentima s područja Krapinsko-zagorske županije, koji pohađaju stručni studij u Vukovaru, pohađanje dijela nastave u Pregradi.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5961