naslovnagdje se nalazimo kontakt

Čestitka povodom Dana neovisnosti RH

Objavljeno 07.10.2013.

Danas su gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, zamjenik gradonačelnika Grada Pregrade Ivan Škrinjar i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade Zlatko Šorša uputili građanima čestitku povodom Dana neovisnosti:


 „Drage građanke i građani Grada Pregrade,


Hrvatska 8. listopada slavi Dan neovisnosti, u sjećanje kada je Sabor jednoglasno 1991. godine odlučio raskinuti sve državnopravne veze s ostalim jugoslavenskim republikama. Ovom odlukom je prije 22 godine definirana današnja Hrvatska kao samostalna, demokratska država s visokim stupnjem zaštite temeljnih ljudskih prava i prava nacionalnih manjina te članica svih najvažnijih međunarodnih organizacija, a sada i punopravna članica Europske unije i čimbenik mira i stabilnosti. Na tom putu Hrvatska je bila prisiljena podnijeti mnoge žrtve, strahovite patnje i stradanja, koja će nam zauvijek ostati podsjetnik na cijenu slobode, koja je plaćena u krvi naših hrabrih branitelja. Ovaj dan je podsjetnik na odlučnost, zajedništvo, hrabrost i solidarnost; sjećamo se sa zahvalnošću naših branitelja koji su najzaslužniji za izborenu slobodu i neovisnost Lijepe naše. Ovim putem Vam čestitamo Dan neovisnosti, dan ponosa i sjećanja na početke Republike Hrvatske.“


 


Marko Vešligaj,


gradonačelnik Grada Pregrade      


  Ivan Škrinjar,


zamjenik gradonačelnika Grada Pregrade


  Zlatko Šorša,


predsjednik Gradskog vijeća Grada Pregrade


 


U utorak u 10 sati će gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika položiti vijenac kod križa na gradskom groblju  u Pregradi i tako odati počast onima koji su položili svoje živote za Domovinu.


Prilog: čestitka u PDF formatu

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716