naslovnagdje se nalazimo kontakt

Održana javna tribina za natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

Objavljeno 19.09.2013.

Jučer, 18. rujna, u prostorijama Gradske vijećnice održana je javna tribina radi utvrđivanja prioritetnih projekata za natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva „Zajedno za bolje“.


Grad Pregrada prijavio se na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva „Zajedno za bolje“ u okviru kojeg se potiče sudionička demokracija kroz uključivanje građana i organizacija civilnog društva u razvoj lokalne zajednice. Kroz natječaj će se sufinancirati projekti važni lokalnoj zajednici u iznosu od 70% ukupne vrijednosti projekta, tj. 250.000 kuna. Za ulazak u drugi krug natječaja bilo je potrebno organizirati održavanje savjetodavnog procesa s građanima i organizacijama civilnoga društva radi zajedničkog utvrđivanja prioriteta društvenog razvoja Grada Pregrade. U tu svrhu organizirana je jučerašnja javna tribina kako bi se kroz zajednički dijalog došlo do projekta koji će se u drugom krugu prijaviti na natječaj. Na tribinu se je odazvalo oko 30-ak predstavnika udruga, Grada, poslodavaca i zainteresiranih građana, a prisutan je bio i gradonačelnik Marko Vešligaj. Savjetodavni proces je vodio gospodin Darko Ciglar, trener/savjetnik i voditelj informiranja u Programu JAKO, koji djeluje pod okriljem Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. U savjetodavnom procesu, u kojem su se izmjenjivala mišljenja i stavovi između predstavnika različitih udruga, građana i Gradonačelnika, došlo je do načelnog konsenzusa oko prioriteta društvenog razvoja u gradu, a to je nalaženje i uređenje prostora za djelovanje mnogobrojnih udruga s područja Grada. Prema zajedničkom stavu prisutnih na tribini, odabran je aneks zgrade Grada, u kojem su se prije nalazili uredi obrane i prekršajnog suda. Grad će u suradnji s udrugama u roku određenom natječajem, a temeljem zajedničkog stava izraženog na javnoj tribini, pripremiti projekt koji će prijaviti na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kako bi osigurao sredstva potrebna za uređenje spomenutog prostora.


Prilog: slike

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF
  • Objavljeno: 19.09.2013.
  • Datoteka: udruge.jpg
  • Velicina: 88 kB
Adobe PDF
  • Objavljeno: 19.09.2013.
  • Datoteka: tribina.jpg
  • Velicina: 153 kB
Adobe PDF
  • Objavljeno: 19.09.2013.
  • Datoteka: rasprava.jpg
  • Velicina: 72 kB
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5997