naslovnagdje se nalazimo kontakt

Predstavnici Pregrade na susretu Gradova prijatelja djece u Opatiji

Objavljeno 18.09.2013.

U petak, 13. rujna 2013. godine predstavnici Grada Pregrade, na čelu s gradonačelnikom Markom Vešligajem sudjelovali su na sedmom susretu Gradova i općina prijatelja djece u Opatiji. Na susretu je sudjelovalo uz domaćina mnoštvo sudionika iz drugih gradova i općina prijatelja djece iz Hrvatske,  učenika, dječjih vijećnika, koordinatora projekta, Mladi bez granica iz Slovenije,  60-ak volontera i koordinatora. Uz gradonačelnika, Pregradu su predstavljali  učenici petog do osmog razreda osnovne škole Zvonimir Koprivnjak, Stella Pondeljak i Monika Vnuk u pratnji učiteljice Jasne Vnuk.
Nakon programa otvorenja susreta održana je radionica namijenjena odraslima i djeci. Svrha i cilj  radionice  bio je donošenje  zaključaka, odnosno svojevrsne deklaracije o participaciji djece u procesima odlučivanja koji se tiču dječjih prava. Cilj je probuditi kod djece želju za osobnim sudjelovanjem u projektima kroz koje mogu utjecati na povećanje  kvalitete života u svojim sredinama, omogućiti djeci da oblikuju i brane svoja mišljenja te da svjesni svojih vještina i potreba i koji su u praksi iskusili demokratično donošenje odluka, postanu odgovorne osobe, odgovorni građani koji će pridonijeti razvoju društva.
Ovaj susret je poticaj za rad pregradskom koordinacijskom odboru za razvijanje nekih oblika dječje participacije kao što su dječji forumi, dječja gradska vijeća, susreti djece s načelnicima, gradonačelnicima, županima, susreti forumaša sa saborskim zastupnicima, dječji javni skupovi, pisanje poruka odraslima, uključivanje djece kao nominalnih  članova DND-a.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1933