naslovnagdje se nalazimo kontakt

PROJEKT ELEKTROENERGETSKE UČINKOVITOSTI NA PODRUČJU GRADA

Objavljeno 10.12.2008.
Projekt energetske učinkovitosti na području grada Pregrade izradio je IPT-inženjering iz Zagreba. Projekt je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Analiza postojećeg stanja JR načinjena je temeljem dostupnih karata javne rasvjete, te obilaska terena, a obuhvaća prometnice Grad Predrade i okolnih mjesnih odbora. Za razmatranje ovog projkta uzeto je instaliranih 469 kom svjetiljki različitog tipa i sa različitim ugrađenim izvorima svjetlosti kojima je zajednička karakteristika da su tehnički dotrajale i zastarjele te da imaju pretežito ugrađene izvore svjetlosti visokotlačna živa VTF koje se kao izvor svjetlosti napuštaju zbog neefikasnosti, kao i zbog štetnosti ugrađenih živinih elemenata budući da se žarulje ne mogu adekvatno zbrinuti nakon što pregore.
Modernizacijom rasvjete prema ovom tehničkom rješenju, te ugradnjom predloženih svjetiljaka polučili bi se slijedeći pozitivni učinci:
- povećanje prosječne rasvjetljenosti, povećanje sigurnosti sudionika u prometu
- korištenje ekološki prihvatljivih izvora svjetlosti
- eliminiranje svjetlosnog zagađenja
- ušteda u potrošnji električne energije
- porast kvalitete života stanovnika na području lokalne samouprave
- ušteda u instaliranoj snazi u iznosu 33% uz povećanje sustava javne rasvjete za dodatnih 1500m
Odlukom Gradskog poglavarstva projekt provodi komunalno društvo Niskogradnja d.o.o. Na javnom natječaju izabran je izvoditelj radova Dekor d.o.o. iz Zaboka za koga određene poslove izvodi pregradska firma ETIM u vl. oca i sina Škrinjar.
Do sada je izvršena većina poslova na području novouređenih ulica Kolarovoj, Tuškanovoj i Prolazu Matice Hrvatske te na Trgu Gospe Kunagorske u sklopu njegova uređenja. Radovi se nastavljaju na na području Mjesnih odbora prema gore navedenom projektu. Očekuje se da će svi radovi biti završeni najkasnije do Dana grada – 19. travnja 2009. godine.
 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716