naslovnagdje se nalazimo kontakt

Održana druga radna sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno 12.07.2013.

Jučer je Gradsko vijeće Grada Pregrade odradilo svoju drugu radnu sjednicu, zadnju prije ljetne stanke. Odrađeno je 12 točaka dnevnog reda. Usvojen je zapisnik s prve sjednice, razmotreno i prihvaćeno izvješće i dana suglasnost na dopunu djelatnosti Zagorske javne vatrogasne postrojbe te prihvaćena izmjena i dopuna odluke o priključenju građevina i drugih nekretnina na komunalne vodne građevine. Ovom izmjenom usklađena je glavna odluka sa izmjenama i dopunama Zakona o vodama kojim je dopušteno priključivati nekretnine na vodne objekte bez akta o građenju te je ukinuta naknada za priključenje koja se do sada plaćala Gradu.
Prihvaćena je Odluka o pristupanju Grada udruzi gradova RH koja je osnovana radi promicanja zajedničkih interesa gradova, jedinstvenog zagovaranja interesa JLK prema Vladi i tijelima državne vlasti te radi poticanja međusobne suradnje gradova.
Donesena je odluka o izradi Prostornog plana uređenja (PPUG)  za područje Grada Pregrade. Plan je nužno izraditi jer postojeći ne odgovara zakonskim uvjetima, izrađen je 1998. godine i nije u digitalnom obliku.
Radi nove organizacije odnosno ustroja upravnog odjela Grada donesene su izmjene Statuta, a s tim u skladu i Poslovnika Gradskog vijeća.
Imenovano je povjerenstvo za štete od elementarnih nepogoda od pet članova na mandat od četiri godine. Također, izmijenjena je Odluka o naknadama Gradskih vijećnika kojom je predsjedniku Gradskog vijeća propisana fiksna mjesečna naknada od 600,00 kuna. U dopuni dnevnog reda prihvaćena je odluka o isplati naknade troškova izborne promidžbe za izbor članova Gradskog vijeća i gradonačelnika te njegovog zamjenika za provedene lokalne izbore.
Na kraju je gradonačelnik dao izvješće o projektima koji su pripremljeni u Gradu i njihovo stanje u ovom trenutku. U dijelu odgovora uključio se i zamjenik gradonačelnika gospodin Ivan Škrinjar ml. u svezi izgradnje Dječjeg vrtića i izvođenja projekta javne rasvjete.
U privitku materijala možete vidjeti i preuzeti sve akte prihvaćene na sjednici.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1929