naslovnagdje se nalazimo kontakt

Radni sastanak sa županom Željkom Kolarom

Objavljeno 25.06.2013.Novi tjedan u mandatu gradonačelnika grada Pregrade Marka Vešligaja ponovno je započeo radno. Naime, danas je u Pregradi bio prvi radni sastanak gradonačelnika sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom. Sastanku se pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Zlatko Šorša.


Gradonačelnik je upoznao župana sa situacijom u proračunu kao i sa problemima s kojima se gradska uprava susreće. Jedan od njih jest svakako realizacija projekta javne rasvjete u čijem je financiranju uz Fond za zaštitu okoliša u određenom razmjeru trebao sudjelovati i Grad, ali je u proteklom razdoblju projekt većinskim dijelom financiran od strane Fonda. Kao jedno od rješenja dodatnog izvora sredstava jest prijava projekta na programe regionalnog razvoja za 2014. godinu.


Prošle godine donesena je odluka o izradi prostornog plana grada, s obzirom da realizacija ovisi o sanaciji kamenoloma, župan Željko Kolar je dogovorio da će prostorni plan izraditi Zavod za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije.

Također, raspravljalo se o problemima odvodnje, regulacije potoka te mosta u derutnom stanju zbog čega je dogovoren sastanak gradonačelnika Marka Vešligaja s članom uprave Hrvatskih voda, kao i o uvođenju uredovnog dana Agencije za plaćanje u poljoprivredi u Pregradi, klizištima, cestovnoj infrastrukturi - važno je napomenuti kako je župan upoznat i s problemom neasfaltiranih nerazvrstanih cesta te je obećao pomoć pri izradi projekata, kako bi se mogli kandidirati na fondove EU


Nakon sastanka, župan je u društvu gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća posjetio gruntovnicu u staroj zgradi Elektre  te su  razmatrali mogućnosti za njezino kompletno uređenje tj. uređenje njezinog prvog kata.


 


 


 

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1932