naslovnagdje se nalazimo kontakt

Nastavak arheoloških iskapanja na Kostelgradu

Objavljeno 21.06.2013.

Gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj održao je  u prostorijama Grada Pregrade u četvrtak 20. lipnja 2013. godine  radni sastanak s predstavnicima Hrvatskog restauratorskog zavoda - Službe za arheološku baštinu  iz Zagreba  te predstavnicom  Konzrervatorskog odjela u Krapini.
Tema sastanka  bile su pripremne aktivnosti za početak radova na  zidinama srednjevjekovnog grada Kostelgrada u 2013. godini.
Program zaštite starih zidina Kostelgrada Grad Pregrada  provodi kontinuirano od 2002. godine, u suradnji  s nadležnim službama naše županije   i  Ministarstva   kulture,  uz  njihovu  stručnu  i financijsku pomoć.
U okviru Programa  javnih potreba u kulturi  za 2013. godinu Ministarstvo kulture odobrilo je Službi za arheološku baštinu  Hrvatskog restauratorskog zavoda sredstva za  nastavak radova na Kostelgradu.
Predstavnici Hrvatskog restauratorskog zavoda upoznali su domaćina  s pojedinostima planiranih radova na izradi precizne nacrtne dokumentacije, koji su nastavak izvršenih  arheoloških radova iz   2010. godine, a opseg radova determiniran je osiguranim financijskim sredstvima.
Zaključeno je da će grad sa svojim službama poduzeti kao i  do sada  sve potrebne pripremne aktivnosti  kako bi se radovi uspješno izvršili.  

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
495