naslovnagdje se nalazimo kontakt

Proslavljen Dan Grada Pregrade

Objavljeno 08.04.2013.

Svake godine Pregrada slavi svoj Dan na Bijelu nedjelju. Istog dana župa Uznesenja BDM slavi dan posvećenja župne crkve. Tako su zajedno proslavljeni šesnaest godina od proglašenja Pregrade Gradom i 193 godine od posvećenja župne crkve.


Proslava je započela u petak programom za mlade u Gradskoj kavani pod nazivom "Večer tambure", nastavila se u subotu održavanjem svečane sjednice Gradskog vijeća, a završila je nedjeljnim programom - postrojavanjem povijesnih postrojbi Hrvatske vojske, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća pod spomen križem na Gradskom groblju, svetom misom u župnoj crkvi i festivalom "Pjesma i tambura" u pregradskoj srednjoškolskoj dvorani. U prepunoj Gradskoj kavani mlade je u petak navečer zabavljao tamburaški sastav "Ekipa".


U subotu, s početkom u 17,00 sati u Gradskoj knjižnici, uz nazočnost velikog broja uzvanika i građana, Gradsko vijeće je održalo svečanu sjednicu. Uz bogat i izuzetno kvalitetan glazbeni program učenika Glazbene škole Pregrada i pregradske klape "Kmeti", nakon prigodnih pozdravnih govora Gradonačelnice Grada Pregrade mr.sc. Vilmice Kapac i vršiteljice dužnosti županice gđe. Sonje Borovčak, dodijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima, udrugama, ustanovama i trgovačkim društvima. Uz dvanaest zahvalnica, četiri diplome i dvije plakete dodijeljena je i povelja počasnog građanina prof.dr.sc. Gordani Bujišić iz Vukovara, dekanici Veleučilišta "Lavoslav Ružička".


Program proslave na sam Dan Grada započeo je postrojavanjem deset povijesnih postrojbi Hrvatske vojske uz limenu glazbu Grada Pregrade, polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za duše poginulih branitelja ispod spomen križa na gradskom groblju u Pregradi te odlaskom na koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi Uznesenja BDM, koju je predvodio i nadahnutom propovijedi duhovno obogatio monsignor Ivan Hren.

Program je završio glazbom. U dvorani Srednje škole Pregrada, pred oko dvije tisuće gledatelja, održan je deveti po redu festival novih tamburaških kajkavskih popevki "Pjesma i tambura" u organizaciji Kajscene i Radija KAJ u direktnom radijskom prijenosu. Na festivalu je sudjelovalo dvadesetak tamburaških sastava i solo pjevača, među kojima su kao izvođači sudjelovali tamburaški sastav "Dečki iz Pregrade" te poznati pregradski kantautor i glazbenik Krunoslav Jazbec uz pratnju Vinka Krištića. Na kraju programa nazočne je zabavljao Ivan Benc uz pratnju tamburaškog sastava "Črleni lajbeki". Program su vodili popularni voditelji Radija KAJ Gordana Tepuš i Velimir Čajko.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716