naslovnagdje se nalazimo kontakt

Pregradska pisanica

Objavljeno 25.03.2013.

Povodom  najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa, Grad Pregrada i Turistička zajednica grada Pregrade u sklopu programa Grad prijatelj djece, pokrenuli su po prvi puta projekt ukrašavanja velikih plastičnih jaja veličine do jednog metra pod nazivom "Pregradska pisanica".

U projektu sudjeluju djeca iz dječjeg vrtića  "Naša Radost" Pregrada, učenici OŠ Janka Leskovara, Udruga studenata grada Pregrade te ostali pojedinci i umjetnici koji su prošlu subotu, 23. ožujka 2013. godine na središnjoj radionici u prostoru Gradske galerije oslikali 10 velikih plastičnih jaja.
Na radionici su se osim tempera koristile i druge tehnike ukrašavanja pisanica poput salvetne/decoupage tehnike ili tzv. tehnika marmoriranja.

Sve ukrašene pisanice bit će postavljene na središnjem pregradskom Trgu Gospe Kunagorske te ispred crkvi i kapela u Sopotu, Marincima, Vinagori, Kostelu te kod Sv. Ane.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716