naslovnagdje se nalazimo kontakt

Održana 25. sjednica Gradskog vijeća

Objavljeno 14.03.2013.

Uz nazočnost 14 vijećnika Gradsko vijeće Grada Pregrade održalo je jučer (13.03.2013.) svoju posljednju službenu sjednicu u ovom sazivu. Raspisivanjem lokalnih izbora Gradsko vijeće se raspušta.

Raspravljene su i usvojene značajne odluke i akti. Većina odluka prihvaćena je jednoglasno. Među njima najvažnije su donošenje novog Statuta Grada Pregrade, novog Poslovnika Gradskog vijeća i Izmjene odluke o komunalnom doprinosu (u privitku).


Naime, Izmjenom Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (N.N.144/12) i donošenjem novog Zakona o lokalnim izborima (N.N. 144/12) postoji obveza izmjene ili donošenja novog Statuta Grada i Poslovnika Gradskog vijeća (usklađenje) do 31. ožujka 2013. godine. Zbog potrebe puno izmjena i brisanja dosadašnjih odredbi, praktičnije je bilo donošenje novog Statuta i Poslovnika.

Izmjenom Odluke o komunalnom doprinosu u potpunosti se oslobađaju obveze plaćanja komunalnog doprinosa svi investitori koji grade građevinu bilo koje namjene (stambenu, poljoprivrednu, poslovnu i dr.) i osobe koje pristupaju ozakonjenju (legalizaciji) nezakonito izgrađenih zgrada. Ova odluka primjenjuje se određeno vrijeme od dana stupanja na snagu do 30. lipnja 2013. godine, a odnosi se na sve investitore koji do navedenog datuma predaju zahtjev za izdavanje građevne dozvole – potvrde na glavni projekt, odnosno predaju zahtjev za izdavanje rješenje o uvjetima građenja te na sve osobe koje pristupaju ozakonjenju (legalizaciji) nelegalno izgrađenih zgrada koje do navedenog datuma predaju zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, Krapinsko-zagorskoj županiji, Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Josipa Karla Tuškana 2, Pregrada.

Među važnim odlukama su također i Odluka o dodjeli javnih priznanja grada Pregrade za 2012. godinu (u privitku) te Izvješće gradonačelnice za razdoblje 01. 07. do 31.12. 2012. godine (u privitku).

Usvojena je Odluka o raspoređivanju sredstava Proračuna namijenjenih financiranju političkih stranaka Gradskog vijeća u 2013. godini.
Prihvaćeni su Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2012. godinu s Planom i programom rada Gradske knjižnice za 2013. godinu, financijsko izvješće Muzeja grada Pregrade i Glazbene škole Pregrada za 2012. godinu te izvješće o radu i financijsko izvješća Vatrogasne zajednice Pregrada za 2012. godinu i Plan rada za 2013. godinu.

Kao i svake godine u ovo vrijeme, razmotrena je i prihvaćena Analiza razvoja sustava zaštite za prethodnu godinu i donesene Smjernice organizacije i razvoja za tekuću godinu.

Također je prihvaćeno izvješće o korisnicima prava iz socijalne skrbi za 2012. godinu.

Predsjednik Gradskog vijeća gospodin Stjepan Hajdinjak na kraju sjednice zahvalio se svim vijećnicima, vijećnicama, gradonačelnici i zamjeniku te gradskoj upravi na kvalitetnom i aktivnom radu u proteklom četverogodišnjem mandatu te čestitajući nazočnim ženama 8. ožujak – Dan žena podijelio im bukete cvijeća. Doista lijepa gesta.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839