naslovnagdje se nalazimo kontakt

Projekt "Zajedno više možemo" u Pregradi

Objavljeno 26.02.2013.

Policijska uprava krapinsko-zagorska, Policijska postaja Pregrada i Grad Pregrada ove školske godine započeli su s provedbom projekta "Zajedno više možemo" u cilju povećanja sigurnosti, prevencija štetnih ponašanja te podizanja ukupne kvalitete života zajedničkim i koordiniranim radom cijele zajednice.


Preventivni program "Zajedno više možemo" namijenjen je populaciji učenika 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola, konkretnije ovdje Osnovne škole Janao Leskovara u Pregradi, njihovim roditeljima i već se provodi u odgojno - obrazovnim ustanovama na području više gradova u Republici Hrvatskoj u cilju primarne prevencije konzumiranja i zlouporabe alkohola, opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, prevencije vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja koja pogađaju naše društvo, osobito mlade.


Ovog tjedna pregradski osnovci, učenici četvrtih razreda u sklopu prve komponente programa "Mogu ako hoću-1" upoznali su se s radom policije, svojim kontakt policajcem, posljedicama zlouporaba -sredstava ovisnosti i neprihvatljivosti vandalizma i nasilnog ponašanja.


U dva navrata posjetili su i Policijsku postaju Pregrada kako bi se upoznali s radom policije i prihvatili policiju kao prijatelja pomagača. Tom prilikom svaki učenik dobio je brošuru Moj podsjetnik u kojoj može pronaći važne telefonske brojeve, savjete za svoju sigurnost, upisati svoj raspored sati i zabaviti se. A da bi svaki učenik mogao vidjeti i svima pokazati svoj otisak prsta, pobrinuo se njihov kontakt policajac Mladen Jecl, koji je omogućio svakom učeniku da otisak svog prsta otisne u brošuru koju je dobio.


U nastavku programa u mjesecu travnju provesti će se i druga komponenta programa "Sajam mogućnosti". Namijenjena je učenicima četvrtih razreda koji će posjetom sajmu imati mogućnost upoznati se s različitim kulturno-umjetničkim, športskim i drugim udrugama s područja Pregrade i okolice kako bi mogli odabrati određenu aktivnost kojom bi se bavili u slobodno vrijeme.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1809