naslovnagdje se nalazimo kontakt

Donesen proračun grada Pregrade za 2013. godinu

Objavljeno 20.12.2012.

Jučer 19. prosinca 2012. održana je posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Pregrade u ovoj proračunskoj godini, uz nazočnost 14 vijećnika (od 15). Uz parlamentarnu, uljudnu raspravu usvojen je Proračun Grada Pregrade za 2013. godinu i plan razvojnih programa te prve izmjene i dopune Proračuna za 2012. godinu s izmjenom plana razvojnih programa. Ove akte nešto ranije razmotrio je na svojoj sjednici Odbor za financije i proračun i predložio Vijeću za donošenje.

Sukladno odredbama Zakona o komunalnom gospodarstvu usvojeni su Programi gradnje objekata i održavanja komunalne infrastrukture te Izmjene i dopune istih za 2012. godinu.

Sukladno dopisu Ministarstva poljoprivrede i odredbama novog Zakona  koji predlaže nastavljanje davanja  subvencija u poljoprivredi Gradsko vijeće je donijelo odluke o nastavljanju davanja subvencije za umjetno osjemenjivanje plotkinja i sadnju loznih cijepova.  Ova potpora primjenjuje se i nadalje u skladu s pravilima Europske unije o pružanju državne potpore koja obuhvaća Smjernice za mjere državne potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Sukladno prijedlogu Odbora za izbor i imenovanja Gradsko vijeće je nakon javno provedenog postupka donio odluku o izboru Savjeta mladih Grada Pregrade. U Savjet mladih izabrani su: Ana Lamot, Donja Plemenšćina 19, Pregrada, Andrea Klasić, Josipa Karla Tuškana 4, Pregrada, Roman Golubić, Ljudevita Gaja 2, Pregrada, Davor Kolar, Sopot 96, Pregrada, Goran Horvat, Pregradski Vrhi 81, Pregrada, Mateja Pondeljak, Gustava Krkleca 7, Pregrada, Natalija Leskovar, Bušin 51/1, Pregrada. Mandat izabranih članova Savjeta mladih traje dvije godine računajući od dana konstituiranja.

Osim navedenog Gradsko vijeće je prihvatilo Godišnji plan i program rada Glazbene škole Pregrada za pedagošku 2012/13 godinu te donijelo Odluku o osnivanju Stožera zaštite i spašavanja Grada Pregrade. Radi se o izmjeni stare odluke iz 2009. godine zbog promjene uprave komunalnog trgovačkog društva Niskogradnja i novog načelnika Policijske postaje u Pregrade.

Nakon kraće rasprave pod točkom Razno, gradonačelnica mr.sc. Vilmica Kapac zahvalila je svim vijećnicima na sudjelovanju u radu kroz cijelu godinu i pozvala ih na zajedničko druženje. Nakon što je predsjednik Gradskog vijeća zatvorio sjednicu, poželivši svima sretne i blagoslovljene Božićne blagdane i Novu 2013. godinu, svi skupa su uz druženje i prigodan domjenak u Gradskoj kavani proslavili završetak još jedne uspješne radne godine.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839