naslovnagdje se nalazimo kontakt

Preminuo župnik mons. Vinko Gregur

Objavljeno 04.11.2012.

(zupa.pregrada.hr)

Dragi župljani, s boli u srcu vam javljamo da je nakon kratke i teške bolesti jutros 4. studenog 2012. preminuo naš voljeni i cijenjeni župnik mons. Vinko Gregur u 61. godini života. Pokoj vječni neka mu Gospodin daruje!

Župnik Vinko je s nama u Pregradi proveo kratkih 7 godina, ali smo ga u to vrijeme svi zavoljeli. Puno je učinio za našu župu ostavivši iza sebe dubok trag. Na tome mu od srca zahvaljujemo i želimo da ga Gospodin blagoslovi u vječnoj radosti.

Sutra (ponedjeljak, 5. studeni 2012.) biti će dopremljeno tijelo pokojnog župnika u Pregradu, a od 19,00 sati biti će cjelonoćno bdijenje u crkvi kraj odra. U utorak 6. studenog biti će posljednji ispraćaj iz župne crkve u Pregradi s početkom u 10,00 sati. Sprovod će biti na gradskom groblju u Koprivnici 6. studenog 2012. u 14,00 sati. Nakon pokopa slijedi misa zadušnica.

Župa organizira prijevoz autobusima na posljednji ispraćaj u Koprivnicu i natrag, stoga molimo sve zainteresirane župljane neka se što prije jave u župni ured na telefon 049/376-081. Jedna od želja našeg župnika je bila i da umjesto vijenca na grob, sredstva uložite u župni caritas, dok ćemo svi zajedno kao župa participirati s jednim prigodnim vijencem.

Iskrena sućut ožalošćenim sestrama i braći pokojnog župnika te njihovim obiteljima, kao i vjernicima župe Sv. Ane u Bjelovaru i Uznesenja BDM u Pregradi. Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna neka mu svijetli. Počivao u miru Božjem...
Dodatna obavijest: U utorak 6. studenog 2012. trebalo se održati tradicionalno proštenje u kapelici sv. Leonarda. Poradi župnikovog posljednjeg ispraćaja, proštenje će biti odgođeno i održat će se u utorak 13. studenog 2012. u isto vrijeme.


 

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839