naslovnagdje se nalazimo kontakt

Javni poziv za legalizaciju nezakonito izgrađenih zgrada

Objavljeno 03.10.2012.

Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (u daljnjem tekstu: Zakon) koji je stupio na snagu 04. kolovoza 2012. godine, određeni su uvjeti i postupak legalizacije nezakonito izgrađenih građevina. Definirano je koja se zgrada smatra nezakonito izgrađenom. Određeni su uvjeti pod kojima se nezakonito izgrađena ili rekonstituirana zgrada može ozakoniti, postupak ozakonjenja, obveze vlasnika/investitora u pogledu plaćanja naknade za ozakonjenje i javnih davanja, kao i pravne posljedice ozakonjenja ili pak propuštanja ozakonjenja zgrade.

Zakonom su propisani akti (čl.11.-14) koje je podnositelj dužan priložiti uz zahtjev (u privitku), a isti ovise o veličini i namjeni nezakonito izgrađene zgrade.
Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za područje Grada Pregrade podnosi se Krapinsko-zagorskoj županiji, Upravnom odjelu za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša u Pregradi, Josipa Karla Tuškana 2.

Zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju podnosi se najkasnije do 30. lipnja 2013. godine. Iznimno, zahtjev za izdavanje rješenja o izvedenom stanju za ozakonjenje nezakonito izgrađene zgrade za koju je građevinski inspektor donio rješenje o uklanjanju do stupanja na snagu Zakona (04. kolovoza 2012.) podnosi se najkasnije do 31. prosinca 2012. godine.

Zahtjevi podneseni nakon 30. lipnja 2013. godine, odnosno 31. prosinca 2012. godine rješenjem će se odbaciti. U privitku ovog poziva možete preuzeti obrazac zahtjeva prema veličini i namjeni nezakonito izgrađene zgrade.


Dodatno: Zakon o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839