naslovnagdje se nalazimo kontakt

Proslavljen Dan grada Pregrade

Objavljeno 16.04.2012.

Program proslave 15-og rođendana grada Pregrade započeo je postrojavanjem povijesnih postrojbi hrvatske vojske - Keglevićeve straže iz Pregrade (Kostel) i gostiju iz Varaždina, Čakovca, Karlovca, Požege, Križevaca, Dubrovnika i Turopolja. Nastavak je bio na svetoj misi u župnoj crkvi BDM, koju je održao, uz nadahnutu propovijed, pater Stjepan Fridl, isusovac, urednik Radio Marije.

Uz nazočnost vijećnika/ca i velikog broja uzvanika, s početkom u 9,30 sati održana je svečana sjednica Gradskog vijeća u galeriji Muzeja grada Pregrade. Pozdravnim govorom (u privitku) s osvrtom na ostvarenja u 2011. godini skupu se obratila pregradska gradonačelnica mr.sc. Vilmica Kapac, a nakon nje nazočne je pozdravila zamjenica župana i buduća županica gđa. Sonja Borovčak dajući podršku gradu Pregradi i projektima koje grad provodi skupa s Županijom ili samostalno.

Nakon pozdravnih govora predsjednik Gradskog vijeća gosp. Stjepan Hajdinjak i gđa. gradonačelnica podijelili su javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama za njihovo djelovanje od interesa za grad Pregradu u 2011. godini. Zahvalnice su dobili gđa. Dragica Golubić, patronažna sestra iz Doma zdravlja i gosp. Miljenko Ilijaš, aktivist i član KUD-a grada Pregrade. Dipome su dodijeljene HPD "Kunagora", Stočarskoj udruzi iz Pregrade i Zanatskoj zadruzi "Kunagora". Plaketu je dobila gđa. Marija Bračun, sutkinja Prekršajnog suda iz Pregrade.
Svojim nastupom zbor učenika Srednje glazbene škole Pregrada dao je veliki i značajni doprinos svečanosti ove proslave.

Po završetku svečane sjednice nazočni su razgledali adaptirani i lijepo uređeni prostor zgrade Općinskog suda i gruntovnice koji je Grad dao na korištenje Ministarstvu pravosuđa za tu namjenu. Proslava je završena ugodnim druženjem na prigodnom domjenku u Gradskoj kavani. Značajan doprinos zadovoljstvu nazočnih dali su vrijedni učenici, praktikanti srednje ugostiteljske škole iz Pregrade sa svojim mentorima.

Fotografije s događanja možete vidjeti ovdje.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5934