naslovnagdje se nalazimo kontakt

Prihvaćen Akcijski plan energetski održivog razvitka grada

Objavljeno 02.03.2012.

U ponedjeljak, 27. veljače 2012. godine održana je 19. sjednica Gradskog vijeća grada Pregrade. Zbog uređenja prostora upravne zgrade sjednica je održana u prostoriji Gradske knjižnice. Uz nazočnost većine gradskih vijećnika prihvaćen je prijedlog i donesen Akcijski plan energetski održivog razvitka grada Pregrade kojega su izradili Grad Pregrada i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske uz stručnu i financijsku pomoć Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj u okviru projekta Energy for Mayors sufinanciranog iz programa Intelligent Energy Europe (IEE).

Akcijski plan održivog energetskog razvitka grada predstavlja temeljni dokument koji na bazi prikupljenih podataka o zatečenom stanju identificira te daje precizne i jasne odrednice za provedbu projekata i mjera energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije na gradskoj razini, a koji će rezultirati smanjenjem emisije CO2 za više od 20% do 2020. godine.

Zakonom o vodama (N.N. br. 153/09, 63/11 i 130/11) i Zakonom o financiranju vodnoga gospodarstva (N.N. br. 153/09 i 90/11) propisani su znatno izmijenjeni uvjeti za obavljanje djelatnosti javne vodoopskrbe i javne odvodnje. Te djelatnosti mogu obavljati samo trgovačka društva ili ustanove u kojima udjele dionica odnosno osnivačko pravo imaju isključivo jedinice lokalne samouprave. Osim tih djelatnosti te pravne osobe ne smiju obavljati druge djelatnosti. Obavljanje navedenih djelatnosti te pravni status i predmet poslovanja isporučitelja tih usluga mora se uskladiti s odredbama Zakona o vodama u rokovima određenim člankom 258. tog Zakona. U tom smislu Gradsko vijeće je donijelo načelnu odluku kao početak postupka usklađenja sa Zakonom.

Prihvaćeno je Izvješće o radu i financijsko izvješće za 2011. godinu Gradske knjižnice Pregrada i financijsko izvješće Muzeja grada Pregrade te Plan i program rada Gradske knjižnice za 2012. godinu.

Svake godine razmatra se Analiza razvoja sustava zaštite za prethodnu godinu i usvajaju Smjernice organizacije i razvoja za tekuću godinu. Gradsko vijeće je predložene akte razmotrilo i prihvatilo.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839