naslovnagdje se nalazimo kontakt

Tjedan psihologije: Kako pobijediti stres

Objavljeno 13.02.2012.

U sklopu obilježavanja 5. tjedna psihologije u Hrvatskoj pozivamo Vas na stručno predavanje na temu "Kako pobijediti stres" 24. veljače 2012. s početkom u 18,00 sati u prostorima Gradske knjižnice Pregrada. Uz psihologinju Snježanu Večerić imat ćete prilike naučiti kako prepoznati simptome stresa, koji su njegovi uzroci, ali i posljedice te kako spriječiti ili ublažiti štetno djelovanje stresa. Nakon kratkog teoretskog djela imat ćete priliku iskusiti  izuzetno učinkovitu, posve prirodnu, znanstveno utemeljenu metoda opuštanja – autogeni trening!

Terapiju autogenim treningom razvio je početkom 20. stoljeća njemački neuropsihijatar dr. Johannes H. Schultz (1884-1970). Autogeni trening je terapijska tehnika koja ne uključuje kontraindikacije i stoga svi mogu imati koristi od njegove primjene. Tehnika se sastoji od 6 jednostavnih mentalnih vježbi kojim dovodimo tijelo u potpuno stanje opuštenosti za svega 20-tak minuta.

Širom svijeta autogeni trening se ne primjenjuje samo u medicini, psihologiji i psihoterapiji nego i u sportu, obrazovanju, industrijskoj proizvodnji i svakodnevnom životu. Naročito koristi ljudima koji zbog različitih razloga vode prilične stresan život, radeći brzim tempom. Autogeni trening mogu podjednako uspješno primjenjivati i potpuno zdrave i bolesne osobe, kako u cilju relaksacije, rekreacije i promjene stila življenja, tako i pri suzbijanju svih oblika ovisnosti i fobija te tjeskobe, depresije, nesanice, glavobolje, zubobolje, ostalih tjelesnih boli, povišenog krvnog tlaka, probavnih smetnji, anoreksije, bulimije te mnogih drugih smetnji i poremećaja zdravlja. 

Ako želite naučiti kako se lakše nositi sa teškim životnim okolnostima, izdvojite svega 1 sat svog slobodnog vremena i pridružite nam se!

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1838