naslovnagdje se nalazimo kontakt

Pregradski župljani na susretu s papom

Objavljeno 06.06.2011.

U subotu 4. lipnja oko 30 tisuća mladih iz svih dijelova Hrvatske, BiH i ostalih zemalja okupilo se na bdijenju na trgu bana Jelačića u Zagrebu kako bi pozdravilo Svetog Oca papu Benedikta XVI. Susretu je prisustvovalo i 50-ak mladih iz naše župe s časnom sestrom Bernardicom.

Unatoč kiši koja je većinu vremena padala, mladi su se oboružali kabanicama svih boja i oblika te uz pjesmu i molitvu radosno iščekivali susret sa Svetim Ocem. Kiša je prestala oko 18:30, nebo nad Zagrebom se razvedrilo, a papa Benedikt XVI je oko 19:30 pozdravio mlade, dok mu je cijeli trg skandirao "Papa mi te volimo!" i zapjevao Aleluja!. Prilikom klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu, cijeli je trg i prostor ispred katedrale utihnuo u meditativnom molitvenom raspoloženju kako bi odao počast Presvetom Tijelu i Krvi Kristovoj. Tišina je ispunjavala cijeli prostor. Samo Isus ima snagu utišati 30 tisuća mladih i utisnuti im u srce snagu koju pruža vjera i molitva.

Prilikom 5-kilometarskog puta natrag prema velesajmu, gdje se nalazio autobus, nebo se opet zatvorilo i pustilo pljusak koji je namočio mlade do gole kože, ali nije iz njihovih srca istjerao vjeru i ponos što su sudjelovali na ovom iznimno važnom događaju za naš narod.

Slike sa susreta možete pogledati u fotogaleriji na facebook stranici župe.
Sveti Otac Benedikt XVI u Hrvatskoj bio je naziobilazan događaj, kako za cijelu Hrvatsku, tako i za naše župljane. Među 400 tisuća vjernika u nedjelju 5. lipnja na zagrebačkom hipodromu na euharistijskom slavlju je sudjelovalo i 100-injak naših župljana koji su napunili dva autobusa i radosno dočekali papu.

Kiša koja je dan ranije "okupala" mlade koji su na trgu pozdravili Svetog Oca, preko noći je otišla svojim putem te je osvanulo prekrasno sunčano nedjeljno jutro. Naši župljani su predvođeni župnikom Vinkom krenuli na hodočašće rano ujutro u 5 sati. U veseloj atmosferi uz pjesmu i molitvu ušli su na hipodrom oko 7 h i zauzeli svoja mjesta u sredini blizu glavnog oltara ponosno mašući zastavom župe. Nakon svečanog misnog slavlja koje je započelo u 10 h, povratak je bio oko 14 h nakon okrjepe i druženja. Svi su bili veoma sretni i zadovoljni što su sudjelovali na ovom važnom događaju i što su sobom ponijeli riječi i blagoslov Svetog Oca.

Fotografije sa euharistijskog slavlja možete pogledati u fotogaleriji na facebook stranici župe.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5905