naslovnagdje se nalazimo kontakt

Predavanje Franz Liszt - virtuoz

Objavljeno 01.05.2011.

Ove godine, prigodom 200. godišnjice rođenja europskog skladatelja, klavirskog virtuoza i dirigenta Franza Liszta, rođenog 1811. godine u Raidingu, današnjem Gradišću, Austrijski kulturni forum mu posvećuje klasičan glazbeni program, i to predavanjem hrvatske muzikologinje prof. Marijane Pintar uz  performance Plesnog studija Učilišta "ZeKaeM", za koji je izbor glazbe i koreografiju pripremila Desanka Virant. Navedeni program Austrijski kulturni forum organizirat će u Gradskoj knjižnici Pregrada, 10. svibnja 2011. godine s početkom u 19,00 sati. Suorganizatori ovog događanja su Hrvatsko-austrijsko društvo Pregrada, Glazbena škola Pregrada i Gradska knjižnica Pregrada.

U mjesecu srpnju 2006. godine grupa građana u Pregradi je osnovala Hrvatsko-austrijsko društvo Pregrada za njegovanje kulturnih i gospodarskih odnosa, sa sjedištem u Gradskoj knjižnici Pregrada. Krajem iste godine navedeno društvo je postalo ogranak Hrvatsko-austrijskog društva Zagreb te se uključilo u organiziranje raznih kulturnih događanja, bilo samostalno, bilo u okviru navedenog društva. Ujedno je uspostavljena i odlična suradnja s Ausrijskim kulturnim forumom u Zagrebu te je do danas AKF organizirao nekoliko predavanja u knjižnici, i to o Mozartu, Haydnu i Mahleru.

U privitku novosti su dvije fotografije performancea s istog događanja u Koprivnici.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5905