naslovnagdje se nalazimo kontakt

Donesen Proračun grada za 2011. godinu

Objavljeno 18.12.2010.

Na svojoj 11. sjednici održanoj u petak, 17. prosinca 2010. godine Gradsko vijeće Grada Pregrade donijelo je Proračun Grada za 2011. godinu (u privitku). Usvojene su i II. izmjene Proračuna za tekuću godinu. Osim toga Vijeće je donijelo novu Izjavu komunalnog trgovačkog društva Niskogradnja d.o.o. koje je u 100% vlasništvu Grada. Ova Izjava regulira podrobnije, u odnosu na staru, opise ovlaštenja Uprave, Nadzornog odbora i Skupštine. Bitne novine su ograničenja Upravi i obveznost traženja suglasnosti od Nadzornog odbora ili Skupštine (Gradskog vijeća) kada je u pitanju raspolaganje sredstvima i imovinom te zaduživanje ili opterećivanje društva.

Novom Izjavom predviđena je mogućnost imenovanja prokuriste ili višečlane Uprave. Povjerenstvo za povrat imovine Grada odradilo je svoj posao i predložilo Gradonačelnici donošenje Odluke o tome. Bitno iz ove Odluke, koju je Vijeće usvojilo, je izuzimanje mrtvačnica iz temeljnog kapitala društva, koje su i onako u vlasništvu Grada, s obzirom da je bivša uprava propustila iste prenijeti u vlaništvo društva. Utoliko je olakšan posao koji će biti odrađen prema postupku koji propisuje Zakon o trgovačkim društvima.

Bitna činjenica je davanje groblja i mrtvačnica Niskogradnji na upravljanje i održavanje bez naknade i na neodređeno vrijeme. Osim toga u vlasništvo Grada vratit će se zk.č. koja predstavlja u naravi dio kamenoloma, a koja će opet biti ustupljena društvu na korištenje, ali ovaj put uz naknadu. Svi odnosi Grada i Društva postat će u potpunosti transparentni, sukladni zakonskim propisima. Gradsko vijeće će imati glavnu riječ kod donošenja programa sanacije kamenoloma, ali i kompletnog poslovanja društva.

Potvrđeno je da društvo neće biti privatizirano niti je Grad to bilo kada htio učiniti te da su to bile špekulacije onih koji ne žele dobro komunalnom društvu niti građanima Pregrade. Gradonačelnica i direktor društva gosp. Julijo Fišter izvijestili su Gradsko vijeće da je kratkoročni kredit od 1,5 mil. kuna vraćen, da dugoročni nije potpisan te da su hipoteke s kamenoloma, vage i ostalih objekata skinute, da je stanje računa u znatnom plusu te da su zahtjevi prema dužnicima veći od obveza.

Također, dati su darovi djeci za sv. Nikolu i Božićnice svim zaposlenicima društva. Jednom riječju, stanje društva je izuzetno dobro, pa je posebice naznačeno da još uvijek nije jasno zašto je bivša uprava dizala kredite i opterećivala imovinu društva hipotekama. Osim navedenog Gradsko vijeće je donijelo Izmjene i dopune ovogodišnjih Programa održavanja i izgradnje objekata komunalne infrastrukture i Programe za isto u 2011. godini.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1931