naslovnagdje se nalazimo kontakt

Posjeta vinara i vinogradara općine Brckovljani

Objavljeno 24.06.2010.

U subotu, 19.06. u posjeti zagorskim vinarima bila je Udruga vinara i vinogradara Općine Brckovljani kraj Dugog Sela. U obilasku zagorskih vinskih destinacija gosti iz susjedne nam županije tokom dana obišli su vinariju Vinski vrh, poznatog vinara Bolfana, Vuglec breg i podrum obitelji Vuglec te pregradsku Udrugu vinara i vinogradara Dobra kapljica.


Stručno edukativno putovanje Udruge svojom je nazočnošću uveličao i gospodin Josip Sesan, potpredsjednik Županijske skupštine zagrebačke županije također aktivni član ove Udruge. Uz dragog nam gosta bili su i  dr. Franjo Tašler, Željko Panian, Orlando Sesan, Vjekoslav Galovec, Nada Sesan-Dečkan i Damir Štrosar iz upravnog i nadzornog odbora te ostali članovi Udruge. Mlađi član obitelji Sesan, Orlando, u toku druženja uz čašicu vina istaknuo je kako je ove godine posadio novi vinograd s oko 6000 loznih cijepova graševine, tako da uz prije dvije godine posađeni mladi vinograd žutog muškata, OPG Sesan sada ima gotovo 10.000 trsova na oko 2 hektara površine. Trenutna količina bi, kako smatra, trebala biti dobra osnova za pokrivanje potreba u seoskom turizmu kojim se namjerava baviti.


Pregradsku udrugu vinara i vinogradara Dobra kapljica predstavili su Graševinom i Sauvignonom vinar Robert Zdolc kod svoje klijeti te vinari Javornik, Cvek i Bračun u Gradskoj kavani gdje su djelatnici Srednje škole organizirali prostor za degustaciju. U uvodnom pozdravnom dijelu gostima se obratio Stjepan Očić, voditelj srednjoškolskog praktikuma Gradska kavana s mnoštvom za goste zanimljivih podataka o gradu Pregradi i okolici te predstavio pregradske vinare uoči degustacije. Između zalogaja domaćeg kruha i sireva, gosti su uživali u vinima Rajnski rizling i Sauvignon od Javornika pa Graševini, Tramincu i Žutom muškatu od Bračuna. Na kraju, kao kruna svega poslužena su predikatna vina od Cveka i to Traminac, Rajnski rizling i Cabernet sauvignon.


Uz predstavljanje vina direktno od proizvođača razmjenjivana su iskustva glede unapređivanja proizvodnje i još važnije što boljeg podrumarstva, čuvanja vina i plasmana na tržište. Gosti su uz poziv na uzvratni susret, kao uspomenu na posjeti Pregradi, sa sobom ponijeli ugodna sjećanja na druženje i gostoljubljivost domaćina, mnoštvo fotografija te butelje pregradskih vinara.


Posjet vinara


Posjet vinara


Posjet vinara


Posjet vinara


Posjet vinara

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5933