naslovnagdje se nalazimo kontakt

Završena proslava Dana grada Pregrade

Objavljeno 12.04.2010.

Program proslave povodom Dana grada započeo je potpisivanjem Povelje o pristupačnosti osoba s invaliditetom i otvorenjem izgrađene rampe za pristup invalidnim osobama ispred Policijske postaje Pregrada koja je izgrađena u organizaciji grada uz pomoć pregradskih poduzetnika.

Svečana sjednica Gradskog vijeća održana je u novosagrađenom učeničkom domu u petak 09. travnja s početkom u 17,00 sati uz nazočnost potpredsjednika Hrvatskog sabora i počasnog građanina grada Pregrade gosp. Ivana Jarnjaka, Krapinsko-zagorskog župana gosp. Siniše Hajdaša Dončića, gospode Želimira Janjića i Branka Mučnjaka, državnih tajnika u Vladi RH i mnogo drugih visokih uzvanika. Sjednici je nazočilo oko 120 osoba. Podijeljena su javna priznanja zaslužnim građanima i pravnim osobama. U glazbenom dijelu nastupili su učenici Glazbene škole Pregrada. Dojmljiv pozdravni govor održala je gospođa gradonačelnica Vilmica Kapac podsjećajući na izvedene investicije u gradu Pregradi u proteklih pet godina njenih mandata. Nazočnima su se obratili i visoki uzvanici gosp. Ivan Jarnjak, gosp. Siniša Hajdaš Dončić i gosp. Želimir Janjić. Čestitajući svim građanima Dan grada, uz ostale dobre želje obećali su i dalje biti potpora gradskim projektima.

Nakon svečane sjednice nazočni su obišli novosagrađeni učenički dom, a zatim se preselili u Gradsku kavanu gdje ih je dočekalo raspoloženo osoblje i obilje hrane i pića pripremljenih u prostorima Srednje škole. Kuhari i konobari, uz svoje mentore i profesore, doista su iskazali visoku razinu pripreme gastronomskih delicija na zadovoljstvo nazočnih građana i gostiju.

Program se nastavio u nedjelju 11. travnja na sam Dan grada pred zgradom Gradske uprave postrojavanjem povijesnih vojnih postrojbi hrvatske vojske. Vojna postrojba „Grof Keglević“ iz Pregrade i njihovi gosti (Varaždinska gradska garda, Zrinska garda Čakovec, Karlovačka građanska straža, Turopoljski bandijeri, Vinkovački sokol, Garda iz Žuženberga iz Slovenije) uveličali su proslavu Dana grada svečanim postrojavanjem i davanjem prijavka gradonačelnici u čast. Uz pratnju povijesnih vojnih postrojbi i svojih suradnika gradonačelnica i njen zamjenik gosp. Marijan Hohnjec položili su vijenac i zapalili svijeće u spomen palim braniteljima pod centralnim križem na gradskom groblju. Nakon ovog čina svi nazočni su otišli na svetu misu u župnu crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije. Koncelebriranu sv. Misu predvodio je Isusovac, pater Stjepan Fridl, koji je održao veličanstvenu propovijed kojom je osnažio vjeru nazočnih i potakao ih na razmišljanje o sebi i njihovoj vjeri.

Kmeti su nas oduševili svojim nastupom u Gradskoj knjižnici. Sat vremena (od 16,30 do 17,30 sati) prošlo je u hipu. Prepuna knjižnica bila je oduševljena njihovom izvedbom. Zapazio ih je i direktor Radija Kaj te ih pozvao da kao gosti nastupe na koncertu „Kaj vu duši“ koji se održao u dvorani Srednje škole od 18,00 do 20,00 sati. Ovo je bio vrhunac proslave. Prepuna dvorana kao i slušatelji Radija Kaj (emisija je išla u živo) uživali su dva sata u izvedbama odabranih izvođača kajkavske riječi i pjesme (između ostalog nastupili su i domaći izvođači Krunoslav Jazbec, Martina Pavlinić Jazbec, TS Dečki iz Pregrade te Milko Peer i Elena Ciglenjak), kao pozdrav proslavi još jedne godišnjice grada Pregrade.
 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5961