naslovnagdje se nalazimo kontakt

Lepe rože pregradske

Objavljeno 29.03.2010.

Da su građani Pregrade od davnina  pridavali veliku pažnju uređenju mjesta potvrđuje nam podatak da je 1889. godine osnovano "Društvo za poljepšanje i uređenje Pregrade". Društvo je veliku pažnju poklanjalo redu i čistoći, što zbog samih mještana, što zbog mnogobrojnih turista. Zbog potrebe mještana, ali i turizma, društvo je iniciralo i izgradilo bazen i javni WC. Organiziralo je polijevanje ceste te mnogobrojne druge aktivnosti, a sve u svrhu što ljepše Pregrade.

Sa željom da se tradicija uređenja i poljepšanja grada nastavi, Turistička zajednica već niz godina u Pregradi i okolici, u okviru akcije "Lepe rože pregradske", organizira izbor najljepših okućnica, balkona, cvjetnih gredica, tradicijskih kuća i vrtova te ostalih cvjetnih detalja. Ova akcija iz godine u godinu potiče sve veći broj građana na uređenje okoliša. Zahvaljujući njihovom trudu i ljubavi u uređivanju kuća i okućnica, te uređenosti prekrasnog i prostranog gradskog trga i ulica, Pregrada je prošle godine osvojila drugo mjesto u Županiji za uređenost mjesta kao cjeline.

Priznanje Zeleni cvijet sa srebrnim znakom dodijelila je županijska Turistička zajednica u okviru ekološko edukativne akcije VOLIM HRVATSKU. Sretni smo i ponosni, što u našoj lijepoj Pregradi, umjesto zapuštenih zelenih površina, raste i cvjeta prekrasno cvijeće i ukrasno bilje. Vjerujemo da trud neće izostati ni ove godine i da će nas postignuto priznanje motivirati za još zapaženije rezultate.

Kao simboličan početak ovogodišnje akcije "Lepe rože pregradske", početkom ožujka u galeriji Gradskog muzeja u Pregradi, održano je stručno predavanje uz multimedijalnu projekciju slika za sve ljubitelje biljaka i prirode, pod nazivom "Ukrasni vrt". Predavanje je održala voditeljica revije i kluba "Gaia", dipl.ing. agronomije Danijela Mačković, koja je sve prisutne savjetovala kako zaštititi bilje u svom vrtu, a da pri tome ne onešišćuju okoliš, niti ugrožavaju svoje zdravlje.

Ovogodišnja akcija "Lepe rože pregradske" počinje u petom mjesecu i traje do kraja rujna. Kako bismo željeli prikupiti što više fotografija s kojima bi što kvalitetnije prikazali koliko truda ulažu u uređivanje svojih životnih prostora, molimo građane da nam iziđu u susret fotografiranjem svega što smatraju lijepim i u doba kad je najljepše. Neka nam pošalju fotografije svojih okućnica, balkona, vrtova, terasa i ostalih detalja, zajedno sa svojim podacima (ime i prezime, adresa, broj telefona) te dostave osobno ili poštom na adresu: TZ Pregrada, Trg Gospe Kunagorske 3, 49218 Pregrada.

Pozivamo sve građane Pregrade i okolice, da i ove godine svojom maštovitošću i domišljatošću lijepo urede svoje okućnica, kako bi na taj način pridonijeli stvaranju cjelovotije slike o stvarnoj ljepoti Pregrade.

Za sve ostale informacije nazvati na broj: 049/ 377-050

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1839