naslovnagdje se nalazimo kontakt

Kip Majke Božje opet na Trgu

Objavljeno 23.03.2010.

Prije tri mjeseca restauratori su odvezli u Zagreb kip Majke Božje postavljen na Trg Gospe Kunagorske u ožujku prošle godine. Naime, kip izrađen davne 1888. godine od viničkog kamena počeo je propadati izložen kiši, vjetru, smrzavanju, jarkom suncu, magli, rosi i sl. Kad su uočene promjene na kipu i kada se vidjelo da na njega značajno djeluju klimatske promjene, donešena je odluka da se napravi replika od umjetnog kamena i postavi na Trg, a da se original restaurira i postavi u prostor Gradskog muzeja te tako čuva od daljnjeg propadanja.


Danas prije podne restauratori su donijeli repliku kipa i postavili ga na mjesto gdje je stajao original. Ispod ovog teksta možete pogledati postupak postavljanja i konačno postavljeni kip. Na kraju, mora se priznati da se izgledom ne razlikuje od originala.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
1716