naslovnagdje se nalazimo kontakt

Izgradnja u Poslovnoj zoni

Objavljeno 07.07.2008.
Projekt izgradnje Poduzetničkih zona započeo je sredinom 2004. godine. U tom projektu zastupljena je i naša Poslovna zona sufinanciranjem od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva na način koji je bio adekvatno prezentiran i prihvaćen za uključivanje u projekt izgradnje poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, sukladno Planu izgradnje poduzetničkih zona i Kriterijima koje provodi Ministarstvo.
U 2008. godini nastavljeno je s aktivnostima na izgradnji infrastrukturnih građevina, kao slijed dosadašnjeg posla na Poslovnoj zoni.

Od postojeće infrastrukture izveden je kanalizacijski kolektor uz potok Kosteljinu, a uz državnu cestu izvedena je telefonska podzemna mreža, jedan dio glavnog plinskog voda te veći dio na postavi magistralnog voda za vodoopskrbu kroz Poslovnu zonu. Izgrađene su većim dijelom prometnice A1 i B (zemljani radovi) dužine oko 1.200 metara i kanalizacijska mreža za cijelu Poslovnu zonu.

Trenutno Ceste Varaždin vrše izgradnju prometnice A1 i B, tako da se očekuje njihovo asfaltiranje do kraja rujna ove godine. Ove prometnice su širine 10 metara s pločnikom od po 1 m s obje strane. U pločnik će biti postavljene instalacije za javnu rasvjetu, DTK i KDS. U zelenom pojasu širine po tri metra s obje strane izgrađena je kanalizacija te plinski i magistralni vod, dok će još biti izgrađeni sekundarni vodovi za opskrbu vodom i plinom s desne strane ovih prometnica u istom pojasu.

Ulaganje u poslovnu zonu vrši se na osnovi izrađene projektne dokumentacije za komunalno opremanje i izgradnju komunalne infrastrukture sa pratećim troškovima investicija (stručni nadzor i sl.) te kupnjom zemljišta.
 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
494