naslovnagdje se nalazimo kontakt

Donešena odluka o subvencioniranju prijevoza učenika

Objavljeno 20.09.2009.

U utorak, 15. rujna 2009. godine Gradsko vijeće grada Pregrade održalo je svoju treću sjednicu. Na ovoj sjednici Vijeće je prihvatilo Izvješće o izvršenju proračuna grada za razdoblje I-VI 2009. godine te donijelo Odluku o sufinanciranju prijevoza učenika srednjih škola s područja grada Pregrade. Ovom odlukom grad se pridružio inicijativi i organizaciji prijevoza učenika Županije i prijevoznika te sufinanciranju po 25% cijene mjesečne karte javnog prijevoza učenika na putu do škole. Odluka se nalazi u privitku ovog teksta.

Sjednicu su, nakon usvajanja dnevnog reda i skidanja nekoliko točaka s istoga, napustili vijećnici SDP-a i ZS-a. Ostali su vijećnici HDZ-a, HSS-a, HNS-a, HSU-a i A-HSS-a.

Gradonačelnica mr.sc. Vilmica Kapac dala je izvješće o poslovanju gradskog komunalnog trgovačkog društva Niskogradnja s presjekom stanja dobiti/gubitka i prihoda/rashoda od 1998. god. do danas. Značajna je konstatacija da je društvo od navedenih početaka od milijunskog gubitka došlo do značajne dobiti od 370.000,00 kuna za 2008. godinu. Također je dala izvješće o nabavci udžbenika i prijevozu učenika osnovne i srednje škole te je dala iscrpno izvješće o gospodarskoj situaciji u gradu Pregradi s osvrtom na razvoj Poslovne zone. Posebice je naglasila subvencioniranje gospodarstvenika i poticanje proizvodnje te zapošljavanja oslobađanjem od 80% dijela komunalnog doprinosa i subvencioniranja kamata i sve to u značajnom iznosu od oko 850.000,00 kuna.

 

 

Privitak uz tekst:
Adobe PDF


Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
5961