naslovnagdje se nalazimo kontakt

OBILJEŽAVANJE DANA GRADA PREGRADE - najava događaja

Objavljeno 10.04.2015.

Uvod u proslavu Dana Grada tradicionalno počinje sportskim događanjima. U petak 10. travnja Šahovski klub Pregrada organizira Šahovski turnir za žene koji će se održati u 17.30 sati u Društvenom domu. U  subotu 11. travnja program kreće od ranih jutarnjih sati. Šahovski klub Pregrada poziva Vas na Šahovski turnir u Restoranu Zagorec sa početkom u 10.00 sati. Također od 10 sati dobrovoljci mogu svratiti do školskog igrališta te zasukati rukave i pomoći izgraditi street workout park u dobrom društvu uz Mjesne odbore Pregrada i Pregrada Vrhi te udrugu CUG. Već u 11.00 sati kod Lovačkog doma kreće orijentacijsko trčanje za urbano područje, dok će u 15.00 sati krenuti orijentacijsko trčanje kroz kombinaciju područja šume, strmog i urbanog područja. Ako ne sudjelujete u nekoj od trka svakako prošećite gradom ili Lenartovim stubama jer će trke zasigurno biti vrlo atraktivne. Organizator je Orijentacijski kluba Kapela.


U 14.00 sati u Gradskoj vijećnici će se održati predavanje o funkcioniranju aquagen tehnologije, a u  15.00 sati VIOP d.o.o. organizira obilazak i razgledavanje Objekta B2.


U 19.00 sati KUD Pregrada održat će u Gradskoj vijećnici već tradicionalni "Koncert za dobro raspoloženje uoči Dana Grada". Nastupit će mlađi i stariji mješoviti zbor, dramska sekcija, tamburaška sekcija, solisti Lucija Belošević, Milko Peer i Vlado Zorko te gosti iz Glazbene škole Pregrada. 


Na Bijelu nedjelju slavi se Dan Grada Pregrade. Svečanost započinje svetom misom u Crkvi Blažene Djevice Marije, u 9.00 sati. U 10.00 sati na Trgu Gospe Kunagorske održat će se defile povijesnih postrojbi Republike Hrvatske i lokalnih kuburaških društava. "Kostelska pištola - Keglevićeva straža Kostel" u počast Gradu ugošćuje: Počasnu zaštitnu bojnu RH, Varaždinsku građansku gardu, Zrinsku gardu Čakovec, Turopoljske bandere iz Velike Gorice, Karlovačku građansku gardu, Križevačku djevojačku stražu, Trenkove pandure iz Požege, Vinkovačke sokole, Hajdučku družinu Mijata Tomića iz Tomislavgrada, BiH te Viteški red Jurija in Volka Engelberta Turjaškega iz Žužemberka, SLO.


Postrojbe i kuburaška društva će dati prijavak gradonačelniku te u mimohodu kroz grad uz Limenu glazbu Pregrada prisustvovati polaganju vijenaca na gradskom groblju. U 11.00 sati u Gradskoj vijećnici održat će se svečana sjednica povodom Dana Grada, na kojoj će se potpisati Sporazum o suradnji Grada Pregrade i Grada Iloka, te dodijeliti priznanja i zahvale Grada Pregrade.


Sa završetkom sjednice u 12 sati završava i protokolarni dio, a kreće druženje sa građanima na gradskom trgu. Glazbena škola Pregrada zauzet će pozornicu, a Lovačko i Gljivarsko društvo uz pomoć KUD-a Pregrada poslužit će građanima i gostima gulaš kojeg će pripremiti marljivi lovci.


U popodnevnim satima događanje se sa gradskog trga seli na Kostel Brege. Na Bijelu nedjelju se već stoljećima tradicionalno zatvara uz veliko slavlje i streljanje iz pištola manifestacija "Kostelska Uskrsna pištola" u organizaciji "Kostelske pištole – Keglevićeve straže Kostel". U 15 sati počinje okupljanje i formiranje procesije prema kapeli Sv. Štefana gdje će se u 16 sati održati sveta misa. Sudjelovat će povijesne postrojbe i kuburaška društva, a predvodit će ih Desinićke mažoretkinje i Limena glazba Vetropack-Straža. Upravo je streljanje kod Sv. Štefana centralni i najposjećeniji događaj kojeg ne propuštaju ni domaća kuburaška društva ni inozemne povijesne postrojbe.


Za kraj samog dana očekuje nas kulturna poslastica. U 20.00 sati u dvorani OŠ Janka Leskovara će se u sklopu Gfuk-a u Pregradi održati predstava "Cinco i Marinko", Kazališne družine "GLUMCI U ZAGVOZDU", u kojoj će glumiti poznati glumci Vedran Mlikota i Danko Ljuština.

 

 Povratak

 

 

Događanja

Kostelska Uskrsna pištola 2015 Proljeće u Pregradi

Uredovno vrijeme


Ured gradonačelnika ima uredovno vrijeme za primanje građana i građanki utorkom i to od 15 do 18 sati svakog 2. i 4. utorka u mjesecu (kad će raditi i jedan službenik), dok 1., 3. i 5. utorka u mjesecu ima uredovno vrijeme od 8 do 11 sati. Sastanak se može i ugovoriti na telefon 049/376-052.
Detaljnije...

Pretraživanje

Posjetitelji

Ukupno posjetitelja
3506